Imasi kraštutinių priemonių: Pravieniškių pataisos namuose save sužalojo nuteistasis | Kas vyksta Kaune

Imasi kraštutinių priemonių: Pravieniškių pataisos namuose save sužalojo nuteistasis

Asociatyvi / Kalėjimų departamento nuotr.

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje tęsiamos intensyvios kratos – jų metu rasta daugiau draudžiamų medžiagų ir daiktų. Tiesa, vieną patikrinimą lydėjo kruvinas incidentas – kalinys susipjaustė sau ranką.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, rugpjūčio 11 d. departamento ir pavaldžių įstaigų pareigūnai vykdė kratas antrame sektoriuje esančiose nuteistųjų gyvenamosiose ir buitinėse patalpose. Kratų metu pareigūnai rado 7 mobiliojo ryšio telefonus, 15 SIM kortelių, 10 litrų raugo ir vieną išmanųjį laikrodį.

Tą pačią dieną skirtingu laiku, skirtingose patalpose pareigūnai rado įrengtas slėptuves, kuriose buvo apie 100 paketėlių su įvairių spalvų milteliais – galimai narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Pradėti du ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str., dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Ikiteisminius tyrimus organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Rugpjūčio 12 d. rytą pataisos namų antrame sektoriuje bausmę atliekantis nuteistasis necenzūriniais žodžiais išreiškė nepasitenkinimą administracijos veiksmais dėl atliekamų kratų, bandė sukurstyti kitus nuteistuosius ir nevykdė teisėtų pareigūnų nurodymų laikytis teisės aktais nustatytos tvarkos.

Apie 11 val. jis nuėjo į savo gyvenamąją patalpą ir netrukus išėjo susižalojęs ranką. Kol medikai ją tvarstė, nuteistasis šaukė, kad ir toliau žalosis bei „suks judesį“ taip, kad pareigūnai nespės lakstyti.

Prevencinės priemonės Pravieniškėse tęsiamos – pataisos namuose sustiprintą išorės ir vidaus apsaugą pareigūnams padeda vykdyti Viešojo saugumo tarnyba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA