Pasibaisėjo Kauno oro uosto darbuotojų abejingumu: jie lyg ne žmonės, o pabaisos | Kas vyksta Kaune

Pasibaisėjo Kauno oro uosto darbuotojų abejingumu: jie lyg ne žmonės, o pabaisos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Atostogų kelionė į Ispaniją iš Kauno su dviem mažametėmis kaunietei gerokai apkarto ir įsirėžė į atmintį. Moteris sako negalinti pamiršti Laikinosios sostinės oro uosto darbuotojų abejingumo, kai įvykus nenumatytiems nesklandumams, šie nė nesivargino suvaldyti situacijos ir nuraminti išsigandusių mažamečių mergaičių bei pasirūpinti vienos iš jų deramu grįžimu į saugią aplinką, ne savo noru apleidus oro uosto Kaune patalpas.

„Su vienuolikmete anūke ir jos drauge iš Kauno liepos 23 dieną dviems savaitėms rengėmės skristi į Ispaniją maršrutu Kaunas-Girona-Barselona. Ši kelionė mums – ne pirmoji, taip visos trys keliaujame jau penkerius metus. Ir iki šiol nėra buvę jokių nesklandumų. Nė blogiausiame sapne nemaniau susapnuosianti tai, kas nutiko“, – atvirauja kaunietė Lina (aut. past. tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Pasak moters, jos mažametės anūkės draugės tėtis minėtu metu viešėjo Ispanijoje darbo reikalais, todėl sužinojęs, jog tokia kelionė planuojama, paprašė kartu atskraidinti ir jo dukterį. Vyras pažadėjo tris keliautojas pasitikti Gironos oro uoste.

Skrydžio bilietus sau ir anūkei moteris buvo įsigijusi gerokai anksčiau. Todėl anūkės draugės tėtis pirko savo dukteriai skrydžio bilietą atskirai. Tačiau reisas ir jo laikas buvo toks pat.

„Oro uoste sklandžiai perėjome pirminę dokumentų ir daiktų patikrą, apsipirkome ir nuėjome laukti skrydžio prie įlaipinimo vartų. Stovėjome pirmosios, todėl anūkės draugė pateikė savo skrydžio bilietą pirmoji. Tuomet darbuotojas, pakėlęs akis, paklausė, su kuo mažoji mergaitė skrenda. Pasakiau, jog su manimi. Jis paprašė mano skrydžio bilieto. Tačiau kažkuo suabejojęs, nuėjo pasiaiškinti, o vėliau sugrįžęs užsiminė, kad gali būti problemų, bet jos tikriausiai išsispręs“, – pasakoja kaunietė.

Nepaisant minėtų nesklandumų, kitų keleivių įlaipinimas tęsėsi. „Vėliau priėjusi šviesiaplaukė garbanotais plaukais pasakė, jog mano anūkės draugė kartu skristi negalės, nes registruojant bilietą oro uosto interneto sistemoje įsivėlė klaida – gimimo data įvesta neteisingai. Todėl, remiantis nustatytomis taisyklėmis, mažametė skristi negali. Klausiau, ar galima sumokėjus ištaisyti minėtą klaidą, tačiau sprendimas nebuvo pasiūlytas“, – teigė Lina.

Todėl, moters teigimu, reikėjo skubiai spręsti saugaus mergaitės palikimo Lietuvoje klausimą. „Žinoma, mažametei buvo šokas ir stresas, nes ji turėjo pasilikti oro uoste, svetimame mieste viena (aut. past. abi mergaitės gyvena Vilniuje).

„Turėjau staigiai surasti žmogų, kuris galėtų mano anūkės draugę saugiai nuvežti į mano tėvų namus, nes daugiau nieko Kaune ji nepažįsta, tik juos ir mane. Tačiau man nepavyko susisiekti su jokiais man pažįstamais ir artimais žmonėmis, kurie galėtų iš oro uosto mergaitę paimti tuo metu, kai to reikėjo. Abi mergaitės buvo šoke, kilo chaosas, jos verkė.

Mano anūkės draugę apėmė panika – ji šaukdama klausė: „Ką aš dabar darysiu? Kaip aš viena pasiliksiu? Nepasiliksiu!“. Tuomet mano anūkė taip pat puolė į isteriją sakydama, jog neskris ir nepaliks draugės vienos. Ten buvo košmaras! O ką jau kalbėti apie vaikų psichologinę būseną!“ – sakė pašnekovė.

Anot kaunietės oro uoste tuo metu dirbo dvi jaunos merginos ir vaikinas. Tačiau, nors moteris ir prašė padėti, šie esą į mergaites nekreipė jokio dėmesio – net neatsisuko ir nepriėjo.

„Viena ranka priglaudusi laikiau mergaites, kita nuolat skambinau telefonu. Aišku, netrukus į mūsų istoriją įsitraukė žmonės, kurie neliko abejingi. Viena moteris mačiusi visą situaciją, susisiekė su labai artimu žmogumi ir man pasakė, jog atsirado asmuo, kuris padės saugiai nuvežti mergaitę į mano tėvų namus, tik paprašė adreso.

Gavusi rašiklį, užrašiau adresą ir padaviau jį oro uosto darbuotojams klausdama, ar jie tikrai pasirūpins mano anūkės drauge, kol atvažiuos minėtas žmogus. Tačiau tvyrojo visiška tyla – darbuotojai, stovėję nuo mūsų trijų metrų atstumu, nepratarė nė žodžio“, – pasakojo Lina.

Pasak jos, anūkei nuo streso prasidėjo įgimtos bronchinės astmos priepuolis. Moteris iš jaudulio drebančiomis rankomis ieškojo vaistų, o juos suradusi nepajėgė užsegti lagamino. Tačiau, nors prašė darbuotojų pagalbos, ir čia jos nebuvo sulaukta.

„Netrukus išgirdusi šauksmus, atbėgo moteris, nežinau, ar ji buvo kito skrydžio keleivė, ar prekyviečių oro uoste darbuotoja, tačiau norėčiau jai padėkoti, nes ji vienintelė pribėgusi apsikabino mergaites ir jas nuramino. Mano anūkės draugei pažadėjo, jog sulauks minėto žmogaus, kuris atvažiuos jos pasiimti. Tuo tarpu, iš Kauno oro uosto darbuotojų nesulaukiau jokios reakcijos. Jie lyg ne žmonės, o pabaisos, nors ir negražu taip kalbėti“, – atviravo kaunietė.

Tačiau nesklandumai, sako Lina, tuo nepasibaigė – atvykus minėtam vyrui, oro uosto darbuotojai neperdavė kontaktų ir moters tėvų adreso, kur šis turėjo nuvežti mažametę. „Mano anūkės draugę iš vadinamosios sterilios zonos išlydėjo oro uosto darbuotoja, visą laiką su ja buvo ir ją nuraminusi moteris. Tačiau, kai atvykęs vyras paklausė mergaitės, kur ją nuvežti, ši nežinojo nei mikrorajono, nei gatvės. Todėl vyriškis ją nusivežė į savo namus ir tris valandas, kol vyko skrydis, niekas nežinojo, kur yra mergaitė“, – pasakojo moteris.

Vos tik lėktuvas nusileido, kaunietė sako iškart susisiekusi su minėtu žmogumi, paglobojusiu jos anūkės draugę. Mažametė iškart po to buvo saugiai nuvežta į sutartą vietą.

„Viskas baigėsi laimingai, tačiau niekada nesuvoksiu tokio oro uosto darbuotojų abejingumo, kokį išvydau tąkart. Šitaip elgtis negalima ir aš galiu drąsiai teigti, jog tą, kas vyko, galima vadinti psichologiniu smurtu prieš mažamečius vaikus. Daugelis žmonių, mačiusių, kaip elgėsi darbuotojai, buvo paklaikę nuo jų elgesio.

Neturiu jokių pretenzijų dėl to, kad mergaitė neišskrido, tačiau man kyla klausiamas, kodėl Kauno oro uoste dirba tokie darbuotojai, kurie neturi kompetencijos. Juk, mano nuomone, reikia žinoti ne tik bendrąsias oro uosto taisykles, bet ir išmanyti keleivių psichologinius veiksnius“, – kartėlio neslėpė kaunietė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA