Kaunietė apstulbusi: policija vyrą nubaudė, nes pažeidimas „pasirodė“ | Kas vyksta Kaune

Kaunietė apstulbusi: policija vyrą nubaudė, nes pažeidimas „pasirodė“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė, atrodo, neįtikėtina istorija. Skaitytoja pasakoja, kad jos vyrą kelių policininkai nubaudė už tai, kad šis vairavo neužsisegęs saugos diržo, nors, kaunietės teigimu, tai tiesiog negali būti tiesa.

„Likau baisiai nustebinta: šį rytą (veiksmas vystosi šeštadienį – aut. past.) paskambino mano vyras – važiuojant į darbą, jį sustabdė pareigūnai ir nubaudė už tai, kad važiavo be saugos diržo“, – pasakojimą pradėjo kaunietė.

„Viskas kaip ir normalu? Esmė, kad jis važiavo su diržu! Kieme tik atsisėdęs į mašiną visada užsisega saugos diržą… O pareigūnė sako „jūs dar ginčijatės?“ – dėstė ne juokais įpykusi moteris.

Retoriškai klausdama, ar policija šiais laikais taip atlieka savo darbą, ji tiesiog negalėjo patikėti šitokia įvykių eiga. „Jiems mat „pasirodė“, kad važiuoja be diržo. Ar čia svarus argumentas nubausti žmogų?“ – svarstė skaitytoja.

Anot jos, vyras nusileido, tačiau tikino, kad pati jokia kaina nebūtų sutikusi su pareigūnų akibrokštu. „Ar šiais laikais pareigūnai baudžia normalius žmones už nieką? Tiesiog? Nes jiems „pasirodė“?“ – kaunietės klausimai pakibo ore.

„Kas vyksta Kaune“ budinčio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūno pasiteiravus, ar tokioje situacijoje įmanoma užginčyti pažeidimo protokolą, šis patikino, kad tai daryti administracine tvarka galima teisme.

Visgi važiuojant vienam įrodyti segėjus diržą praktiškai neįmanoma – tam reikėtų liudininkų, kartu vykusių automobiliu ar kaip nors kitaip užfiksavusių ir galinčių patvirtinti saugos diržo segėjimo faktą.

„Vis dėlto netikiu, kad patruliai iš tikro baustų žmogų be priežasties. Ne tarybiniai laikai, kai reikėjo mokytis prie stulpo prisikabinti. Akivaizdžių pažeidimų ir taip galima rasti praktiškai pas bet kurį vairuotoją“, – menamų kolegų veiksmų beprasmiškumą svarstė Kauno apskrities VPK darbuotojas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA