Pirmą rugsėjo šeštadienį – alkoholio pirkimo ribojimai | Kas vyksta Kaune

Pirmą rugsėjo šeštadienį – alkoholio pirkimo ribojimai

delfi.lt 2018/08/12 11:50
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Šiemet su gėlėmis rankose moksleiviai prie savo mokyklų rinksis ne rugsėjo 1-ąją, kaip buvo įprasta, o rugsėjo 3 dieną. Tačiau draudimas prekiauti alkoholiu nepersikelia – rugsėjo 3 d. parduotuvėse bus galima įsigyti svaigiųjų gėrimų.

Antradienį Švietimo ir mokslo ministerija išplatino pranešimą, kad Mokslo ir žinių dienos šventė perkeliama į rugsėjo 3 d., nes rugsėjo 1-oji yra šeštadienis.

„Tačiau, susitarusios mokyklos bendruomenėje ir suderinusios su savivaldybe ar kitais mokyklos savininkais, mokslo metų pradžios šventę mokyklos gali surengti ir šeštadienį, rugsėjo 1-ąją“, – buvo rašoma pranešime.

Parduotuvės alkoholiu galės prekiauti kaip įprasta

Svarbu pažymėti, kad draudimas prekiauti alkoholiu į rugsėjo 3 d. nepersikelia. „Įstatymas nenumato sąlygų, kurioms esant šis draudimas būtų perkeliamas į kitas dienas, todėl šis draudimas nepersikelia“, – DELFI teigė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) Tabako ir alkoholio kontrolės skyriaus specialistai.

Kadangi rugsėjo 3 d. bus pirmadienis, alkoholio parduotuvėse bus galima įsigyti kaip įprasta pirmadieniais – nuo 10 iki 20 val. Nors rugsėjo 1 d. šventė daugelyje Lietuvos mokyklų nevyks, šią dieną įsigyti alkoholinių gėrimų parduotuvėse irgi nepavyks dėl Alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimų.

Išimtys įstatyme numatomos tik viešojo maitinimo vietose, tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose, taip pat neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiosiose prekybos vietose.

„Lidl“: alkoholiu neprekiausime ir rugsėjo 3 dieną

Vis dėlto prekybos tinklas „Lidl“ pranešė, kad alkoholiu neprekiaus ir rugsėjo 3 d. „Rugsėjo 3-iąją, pirmadienį, alkoholiu neprekiausime visose „Lidl“ parduotuvėse Lietuvoje. Tokį sprendimą priėmėme, kai sužinojome, kad daugelis mokyklų perkelia Rugsėjo 1-osios šventę į rugsėjo 3-iąją, o prekybos alkoholiu ribojimas nepersikelia.

Šis ribojimas yra tiesiogiai susietas su mokslo metų pradžios švente, todėl manome, kad šventei persikėlus į kitą dieną, turime sureaguoti atitinkamai“, – sakė „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

NTAKD Tabako ir alkoholio kontrolės skyriaus specialistai sveikino tokį „Lidl“ sprendimą: „Departamentas visada sveikina socialiai atsakingų ūkio subjektų iniciatyvas neprekiauti alkoholiniais gėrimais ir kitomis dienomis, kuriomis jų savivaldybės švietimo ir ugdymo įstaigos mini Mokslo ir žinių pradžią.“

Kiti prekybos tinklai dar nepriėmė sprendimo

Tuo metu kiti prekybos tinklai sprendimą priimti delsia. Parduotuvių tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis komentavo, kad sprendimas neprekiauti alkoholiu rugsėjo 3-iąją dar nėra priimtas.

„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė teigė, kad tokia galimybė svarstoma: „Šiuo metu svarstome visas galimybes. Kol kas sprendimo neturime.“

Prekybos tinklo „Iki“ jaunesnioji komunikacijos specialistė informavo, kad „Iki“ atsakymo dar neturi, o „Rimi“ – vis dar neatsakė į klausimus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA