Kauno „agurkinius“ įdavęs sėbras Jūrmaloje iškėlė prabangią tuoktuvių su gražuole puotą | Kas vyksta Kaune

Kauno „agurkinius“ įdavęs sėbras Jūrmaloje iškėlė prabangią tuoktuvių su gražuole puotą

delfi.lt 2018/08/11 15:19

Lietuvos teisėsaugai daugybę nusikaltimų atskleisti padėjęs, bet tuo pačiu ir pats juose dalyvavęs bei „Agurkinių“ nusikalstamą susivienijimą demaskavęs mažeikiškis verslininkas Aurelijus Perminas, kriminaliniame pasaulyje vadinamas Šūdmaišiu, vedė neseniai iš skandalingos merginų grupės „Naujosios pupytės“ pasitraukusią atlikėją Skaistę Steikūnaitę. Pramogų ir kriminaliniame pasaulyje gerai žinomos poros vestuvės šį penktadienį įvyko Latvijoje, Jūrmalos kurorte.

Tai buvo gana slapta sutuoktinių šventė, nors apie poros vestuves jau kurį laiką ūžė visas kriminalinis pasaulis – vengdami viešumo jie nutarė tuoktis ir savo šeimos sukūrimo šventę atšvęsti ne Lietuvoje, o kaimyninėje Latvijoje. Be to, šios šalies sostinėje Rygoje nuolat gyvena A. Perminas, kuriam Lietuvos teisėsauga suteikė valstybės saugomo asmens statusą.

Tuo metu S. Steikūnaitė nuolat gyveno Vilniuje, tačiau buvo dažna viešnia Rygoje. Ne kartą iš pramogų pasaulio jau pasitraukusi pora buvo pastebėta Jūrmaloje. Šį kurortą yra pamėgę ne tik Latvijos, bet ir Rusijos kriminalinio pasaulio atstovai, čia taip pat nuolat lankosi Rusijos pramogų pasaulio atstovai, tik jų nieko bendro nesieja su S. Steikūnaite ar kitomis „pupytėmis“.

S. Steikūnaitė ir A. Perminas – vienmečiai, šiais metais jiems sukako po 35 metus. „Ilgiausiai išliekantis grožis – tai žmogaus vidinis grožis“, – penktadienio popietę jau po sudarytos santuokos instagrame paskelbė S. Steikūnaitė. Tiesa, nuotraukos su nuotakos suknele ji neįdėjo.

Vestuvių ceremoniją pora surengė viename brangiausių Jūrmalos viešbučių, esančių ant Baltijos jūros kranto. Jai iš anksto ruošėsi ne tik viešbučio darbuotojai – jau ketvirtadienio pavakarę iš Vilniaus atvyko darbininkų brigada, kurios pastangomis penktadienio vakarą dangų nušvietė keliolika minučių trukę fejerverkai.

Reginys buvo vertas dėmesio – Baltijos jūroje surengtas šviesų spektaklis jaunavedžiams kainavo ne vieną tūkstantį eurų, o jį susirinko stebėti daugybė Jūrmalos gyventojų ir svečių, nors penktadienio vakaras nedovanojo gero oro.

Žiūrovai šviesos spektaklį palydėjo gausiomis ovacijomis ir šūksmais „gorko, gorko“ (karti, karti), tačiau vietinių šūksnių jaunavedžiai negirdėjo – jie fejerverkus stebėjo nuo gerokai toliau esančio pastato stogo.

Vestuvių ceremonijai S. Steikūnaitė ruošėsi Lietuvoje – neoficialiai užsimenama, kad santuokos metu ji pasipuošė dizainerės Ramunės Piekautaitės salono sukurta suknele. Ji buvo labai atvira, o pučiant stipriam vėjui buvusią atlikėją privertė jaustis nejaukiai.

Penktadienio pavakarę į Jūrmalą atvykusi S. Steikūnaitė prie viešbučio meiliai pozavo savo pasamdytiems fotografams, tačiau šalia jos išrinktojo A. Permino nebuvo. Jo nepavyko užfiksuoti DELFI fotografui, fotografuoti A. Perminą buvo draudžiama ir šventės dalyviams – toks buvo jaunikio nurodymas. Kodėl jis taip elgiasi, galima tik nuspėti – vyras bet kokia kaina vengia viešumo.

Kol A. Permino žmona pozavo fotografams, jo paties aplink nebuvo matyti / DELFI nuotr.

Greičiausiai, neatsitiktinai buvo pasirinktas ir viešbutis Jūrmaloje – dar sovietiniais laikais jis buvo pastatytas Tarybų Sąjungos vadovams, kurie čia mėgo lankytis. Viešbučio teritorijoje yra bunkeris, kuriame karo atveju būtų galėję pasislėpti sovietų valdžios atstovai.

Garsios, bet savo gyvenimą slepiančios poros vestuvių vakarėlis – uždaras, tačiau apsaugininkų jie nesamdė. Vis dėlto, pavyko užfiksuoti, kad prabangiame vakarėlyje dalyvavo ir su kriminaliniu pasauliu siejami asmenys. Vienas jų anksčiau yra kalėjęs Pravieniškių pataisos namų 2-ajame lokaliniame sektoriuje, kurį valdė Kauno organizuoto nusikalstamo pasaulio atstovai. Šis buvęs nuteistasis taip pat laikėsi subkultūros.

Jaunavedžių šventės programa rūpinosi vestuvių organizatoriai iš Lietuvos, jiems ir svečiams koncertavo romų ansamblis „Sare Roma“ ir dažnai nusikalstamo pasaulio atstovų šventėse pasirodanti grupė „Rondo.“

Po šventės sutuoktiniai nepasiliko nakvoti Jūrmaloje – išvyko į vos už 30 km esančią Rygą ir įsikūrė prabangiuose viešbučio „Kempinski“ jaunavedžių apartamentuose.

Prieš vestuves paliko grupę

Kad S. Steikūnaitės gyvenime įvyks permainos, žurnalistams užsiminė ir ji pati. Dar prieš porą mėnesių, pasitraukusi iš grupės „Naujosios pupytės“, moteris sakė, kad savo gyvenime nori pokyčių ir iššūkių. Dėl tokio savo sprendimo sulaukė „šeimos ir draugų palaikymo“ – sprendimas esą buvo tinkamas ir pagrįstas.

„Gyvenime buvo keli periodai, kuriuos lydėjo jaunatviškumo svajonės, nerūpestingumas, vaikiškas džiaugsmas ir populiarumo skonis, – tada DELFI sakė S. Steikūnaitė. – Jaučiu, kad šiuo metu įžengiu į visai naują etapą, kupiną suvokimo, žingeidumo, naujos patirties. Kryptingai siekiu naujų rezultatų moksluose, puikaus sutarimo savo šeimoje ir vystau planus ateities kelionėms.“

S. Steikūnaitė savo santykius su A. Perminu visada slėpė ir niekada žurnalistams nepatvirtino, kad jie – pora. Apie tai jie nėra linkę kalbėti ir dabar.

Už kriminalinio pasaulio atstovų yra ištekėjusios ir kitos „pupytės“ – Vita Jakutienė (buvusi Pliadytė) ir Marina Velečkienė (buvusi Bui). Tik skandalingomis fotosesijomis išgarsėjusi Oksana Pikul savo gyvenimo vyru pasirinko sportininką – krepšininką Simą Jasaitį. Tačiau nė vienos jų S. Steikūnaitė į savo gyvenimo šventę nepakvietė.

Trokšta aštrių pojūčių

Kodėl garsios moterys renkasi kriminalinio pasaulio atstovus, kurie bene kiekvieną gyvenimo dieną vaikščioja rizikos tiltais? Psichologas Marius Daugelavičius yra teigęs, kad nusikalstamam pasauliui priklausantys vyrai turi daugiau testosterono: „Gali būti, kad jis yra aktyvesnis, judresnis“.

Psichologas pabrėžė, kad visais laikais moterys ieškojo tvirto vyro, kuris būtų ir karys, ir medžiotojas. „Vyro funkcija iš principo buvo tokia – kariauti, – sakė jis. – Moteriai norisi tokio vyro, kuris turi daug testosterono. Taip yra. Visi šie dalykai hormoniniame lygyje vyksta.“

Dėl savo ir pažįstamų asmenų darbelių Šūdmaišis ne kartą turėjęs reikalų su teisėsauga / DELFI nuotr.

Psichologo teigimu, tokie vyrai moka už save pakovoti, apginti savo moterį, nors tuo pačiu yra ir linkę į agresiją: „Jie moka apginti, todėl gali būti, kad moteriai tai simbolizuojasi su saugumu: ją apgins, pakovos už ją.“

Tuo metu ne vieną knygą apie kriminalinio pasaulio šulus ir juos supančias moteris parašęs rašytojas Dailius Dargis mano, kad už nusikalstamo pasaulio atstovų ištekančios moterys trokšta aštrių pojūčių.

„Yra tokių žmonių, kuriems reikia aštrių pojūčių. Manau, kad būtent todėl jos ir renkasi tokį gyvenimą. Viena advokatė man yra labai taikliai pasakiusi: „Kur daugiau gausi tokį gyvenimą, jei pasirinksi kitokį vyrą? Vieną dieną kratos, kitą suėmimai, dar kitą važiuoji į kalėjimą. Gyveni kaip filme.“ Tokioms moterims nuobodu gyventi su IT specialistu ar banko tarnautoju“, – pasakojo rašytoja.

D. Dargio teigimu, tokios moterys į nusikaltėlius žvalgosi nebūtinai tik dėl prabangos, bet ji – labai svarbi. „Tai nėra paskutinėje vietoje, – sakė rašytojas. – Joms svarbu, kad vyras pas jas atvažiuotų su naujausiu „BMW“ ir batais už tūkstantį eurų. Joms tas reprezentacinis įvaizdis yra labai svarbu.“

Aštrių pojūčių ieškančioms moterims kitokie vyrai gali atrodyti tiesiog per minkšti: „Tas chamiškumas ir grubumas joms sukelia kažkokius seksualinius ar psichologinius pojūčius.“

„Agurkinių“ lyderis: Šūdmaišis – įdomi asmenybė

Tuo metu kriminalinių naujienų žurnalistai yra skelbę, kad „Agurkinių“ nusikalstamą susivienijimą teisėsaugai padėjęs atskleisti A. Perminas bendrininkus įskundė tik dėl to, kad pajuto gresiančią atsakomybę dėl stambaus masto prekybos narkotikais bei kontrabandos organizavimo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Anot žurnalistų, jeigu kada nors bus sudarytas žymiausių Lietuvos policijos bendradarbių sąrašas, Šūdmaišiu vadinamas A. Perminas į pirmąjį penketuką bus tikrai įtrauktas.

Esama duomenų, kad Šūdmaišis prie „Agurkinių“ prisišliejo todėl, kad šiems padėjo sugalvoti nemažai šaltinių, iš kurių pavyko uždirbti pasakiškas pinigų sumas. Sklando daugybė oficialių ir neoficialių pasakojimų apie tai, kaip šis vyras artimai bendravo su ryškiausiais narkomafijos atstovais, įgijo jų pasitikėjimą, o paskui padėjo areštuoti ne tik įtakingiausius, bet ir žemesnės grandies nusikalstamų klanų atstovus.

A. Perminas teisėsaugai papasakojo ne tik apie „Agurkinių“ lyderio Sauliaus Velečkos, kuris yra vedęs „pupytę“ M. Bui, bet ir kitos dabar jau iš muzikinio pasaulio pasitraukusios V. Jakutienės sutuoktinio Justo Jakučio esą padarytus nusikaltimus. Jis suvaidino svarbų vaidmenį ir kitose narkomafijos bylose.

A. Perminas bendradarbiavo aiškinantis „agurkinių“ nusikaltimus / DELFI nuotr.

Keliolikos metų laisvės atėmimo bausme nuteistas „Agurkinių“ lyderis Saulius Velečka išskirtiniame interviu DELFI yra pasakojęs, kad A. Perminą pažinojo daugybę metų – nors ir bendravo, suprato, jog šis esą yra labai suktas žmogus.

– Vienas pagrindinių liudytojų „Agurkinių“ byloje yra Aurelijus Perminas, pravarde Šūdmaišis. Iš kur jį pažįstate? – anksčiau klausta S. Velečkos.

– Oi, apie jį tai išvis daug galima kalbėti – su juo mane toks vaikystės draugas suvedė. Aš gyvenau Kaune, o jis, berods, Mažeikiuose, jo tėvas priklausė Darbo partijai (Paulius Perminas buvo partijos centrinės būstinės atstovu Žemaitijoje – aut. past.). Tikrai labai normalus žmogelis. Susipažinome tuo metu, kai Europos Sąjunga iš įvairių fondų Lietuvai ėmė skirti paramą. Tai jis man braižė pribraižė visokių schemų, kaip galima gauti pinigų, bet paskui išsiaiškinau, kad jis visa tai darė su mintimi, jog mane ateityje apgaus.

Duodavau jam pinigų – tą ir tą veža, patalpas nuomoja. Kartą jam sakau: parodyk man tas patalpas. O jis – vis palauk, palauk. Nežinau, ką jis pagalvojo – gal kad iš manęs galima paimti daug pinigų ir negrąžinti. Bet išsigando – vieną kartą pasakė, kad projektas nepavyks.

Šūdmaišis ir šamus tvenkinyje norėjo auginti, ir elektrą gaminti – bet vis nepavykdavo. Skolinasi, atiduoda, skolinasi, atiduoda. O paskui pradėjo lįsti informacija, kad jis žmones apgaudinėjo – kaip tik tuo metu jis buvo įkalintas. Nežinau už ką, bet sėdo už senus reikalus – aš tada dar pasiskambinau į lagerį, kad jo neskriaustų.

Bet jis net sėdėdamas už grotų sugebėjo normalų žmogų apgauti gal ant 300 tūkst. litų. Kai išėjo į laisvę, Šūdmašis ėmė važinėti į Angliją, man visokius skudurus vežė pigiau – kažkur pirkdavo, gaudavo. O netrukus pas mane pradėjo žmonės važiuoti – skųsdavosi, kad juos apgavo. Tada supratau, kodėl, būdavo, jis atvažiuoja pas mane į namus pasikalbėti, o kas nors jo laukia automobilyje – jis jau iš anksto ruošėsi apgaulei, visiems girdavosi, kad bendrauja su Sauliumi, o aš žmonėms buvau kaip garantas.

Kai sužinojau, kad apgavo normalius žmones, išsikviečiau jo tėvą. Bet ir jis nieko negalėjo padaryti, sakė, Sauliau, manęs jis neklauso, kiek esu privargęs nuo jo, nuo šešiolikos metų jis svetimus miškus pardavinėjo, baisu. Nebuvo kitos išeities – Šūdmaišiui iškėliau ultimatumą: arba žmonėms atiduodi pinigus, arba – blogai baigsi. Jis, aišku, sakė, atiduosiu, atiduosiu.

Sakiau, kaip tu taip gali, kitą kartą pakliūsi į kalėjimą, apmyš tave. Gal jausdamas kaltę jis po kiek laiko man privežė visokių prekių, slides. Turėjau jam pinigus atiduoti, bet neatidaviau – perdaviau žmonėms, kuriems jis buvo skolingas. Nors ten maža suma – gal dešimt štukių. Ir aš per jį įsivėliau.

– O kodėl būtent jums, o ne policijai ar prokuratūrai skundėsi žmonės?

– Todėl, kad jis mane visur kišdavo. Gal žmonės galvojo, kad jam padėdavau. Be to, kaip tu kreipsiesi į policiją, jeigu pirkai kokį kaifą? Jis apgaudavo dėl nelegalių dalykų, o aš liepdavau atiduoti žmonėms pinigus.

– Kaip jis atsidūrė policijoje, kai ėmė pasakoti apie „Agurkinių“ nusikaltimus?

– Neįsivaizduoju, bet netikiu, kad pats savo noru atėjo. Jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės ir dabar ką nori, tą ir laisvėje daro – narkotikus vieniems, kitiems siūlo, dalyvauja įvairiuose sandoriuose, o paskui priduoda policijai. Ir toliau tęsia savo „bizniukus“ – jūs neįsivaizduojate, į kiek jis istorijų yra įsivėlęs.

Mano advokatai su keliais nukentėjusiaisiais buvo susitikę, bet kol vyksta mūsų bylos nagrinėjimas, tuščias reikalas – niekas jo nepatrauks atsakomybėn. Net jeigu įduotume kokio nors miesto policijai, atvažiuotų departamento vyrukai ir pasiimtų – jis dar reikalingas, kol „Agurkinių“ byla nebaigta.

Žinote, kai dar buvau laisvėje, pas mane buvo atvažiavęs vienas žinomas Vilniaus advokatas. Sako, noriu pakalbėti apie tavo pusbrolį. Kokį pusbrolį? A. Perminą! Pasirodo, jis tiek prisimelavęs, kad net mano pusbroliu skelbiasi. Tai tas advokatas pasakojo, kad Šūdmaišis jo draugams yra skolingas daug pinigų.

Po to, kai ėmiau aiškintis šią situaciją, jis pinigus po truputį atiduodavo, bet, atrodo, ne visus. Susidariau nuomonę, kad jis siūlo, siūlo, pasidaro pinigų, o po to visus apgaudinėja. O kad jis papuls, kad jo galas čia, kalėjime, aš net neabejoju.

– „Agurkinių“ byloje teigiama, kad buvo planuojama A. Perminą nužudyti? Kodėl?

– Šis kaltinimas grįstas tuo, kad Darių Petkauską, kuris buvo paleistas iš suėmimo, Vilmantas Veršulis suvedė su bachūru, o šis, pasirodo, iš tikrųjų buvo Policijos departamento darbuotojas. V. Veršulis vis sakydavo, davai, reikia Šūdmaišį versti. Ką sakydavo D. Penkauskas, kažkodėl slapta darytuose įrašuose neužfiksuota, išskyrus tai, ar Saulius neužpyks, ar Agurkas neužpyks dėl Šūdmaišio, ar Agurkas žino… Jo, jo, žino. O aš tuo metu sėdėjau.

– Kodėl A. Perminas yra pramintas Šūdmaišiu?

– Jis – ne Šūdmaišis, jis – Šūdas. Čia spauda jį padarė Šūdmaišiu. O kol buvau laisvėje, visi jį Šūdu vadino, nes jis toks žmogus – tikras šūdžius.

– Užsiminėte, kad jis iš užsienio pigiau atveždavo drabužių. Kokie tai drabužiai ir kodėl reikėjo pirkti per Šūdmaišį, juk pats Lietuvoje galėjote nusipirkti?

– Ne, Lietuvoje nenusipirksi, Šūdmaišis tiesiog atveždavo ir tiek. Tai – „Zilli“ firmos drabužiai, jie daug ką gamina iš krokodilo odos. Mano visi draugai verslininkai šios firmos drabužiais rengiasi. Čia iš Rusijos tokia mada atėjo. Aš Lietuvoje beveik nebūdavau, jeigu pažiūrėtumėte paskutiniuosius ketverius metus iki suėmimo, tai Lietuvoje buvau gal tik apie 20 proc., visą laiką leisdavau Ukrainoje ir Rusijoje.

– O Ispanija? Prokurorai sako, kad ten ne kartą važiavote reikalų, susijusių su narkotikais, tvarkyti.

– Niekada nesu buvęs Gran Kanarijoje, nors inkriminuoja, kad su kažkokio laivo kapitonu juos gabenome. Buvau gal tik du tris kartus Benidorme ir porą kartų Marbeljoje. Man ten labai patinka – vaizdai kaip Kanuose, Nicoje.

– O ko ten važiuodavote?

– Ne, aš nenoriu asmeninio gyvenimo reikalų pasakoti, bet ten tik privačiai lankiausi. Buvau ir su Marina – išvažiavome pailsėti.

– Na, nenorite kalbėti apie asmeninį gyvenimą, tačiau…

– Su Marina buvau pažįstamas maždaug metus prieš mane uždarant į tardymo izoliatorių. Susipažinome per Šūdmaišį.

– Jau niekam ne paslaptis, kad Šūdmaišis draugavo su „pupyte“ Skaiste, kuri to niekada žurnalistams taip ir neišdrįso pripažinti…

– Tai jau tikrai, kur išdrįs. Girdėjau, kad neseniai ji pradėjo draugauti su mano draugo draugu, tokiu vienu verslininku iš Klaipėdos, tai Šūdmaišis nerado vietos – ir žiūčiokus po automobiliu kišo, ir nuotraukas jai siuntė – nufotkino pilną seifą pinigų ir rašė, štai, žiūrėk, ką tu prarandi.

Kaip jie susipažino? Jeigu gerai prisimenu, jis ją degalinėje užkalbino. Bet Skaistė visą laiką jį slėpė nuo draugių, na, suprantama – vyrui 26 metai tada buvo, o taip baisiai atrodė – visas praplikęs, pilvas atsikišęs… O jis dar prisimelavo, kad esą anksčiau buvo boksininkas, dabar svorius mėto, todėl ir storas. Jis net tokiuose dalykuose meluoja!

– Kodėl Skaistė su juo susidėjo? Susidaro įspūdis, kad labai rūpi pinigai, jeigu siunčia nuotraukas su pilnu seifu eurų.

– Tai aišku, o ko daugiau? Girdėjau, kad Šūdas jai buvo baltą „BMW X6“ paėmęs, bet nenupirko, o išnuomojo. Aišku, gal ir netiesa, aš juk esu nelaisvėje, gal čia tik pletkai. Patikėkite, kiek esu girdėjęs – ir kad jeigu neduosi pusantro tūkstančio eurų per mėnesį, kartu nebūsiu… Vienu žodžiu, Santa Barbara.

Šiaip Šūdmašis yra labai skūpus. Aišku, su prabangiomis mašinomis važinėjo, tačiau jos visai jam net nepriklausydavo. Atsimenu, kai dar su Šūdmaišiu bendraudavome, vieną dieną man netikėtai Skaistė paskambino ar parašė SMS žinutę – jų namuose policija darė kratą. Tada dėl amfetamino gamybos nelegaliame fabrikėlyje buvo sulaikyti du klaipėdiečiai, bet Šūdmaišis kažkaip iš šios istorijos išplaukė. Aišku, keista – padarė kratą, o po to…

– Suprantu, kad santykiai su Skaiste buvo geri, jeigu ji skambino ir tokius dalykus pranešė?

– Jokių santykių nebuvo. Nežinau, gal Šūdmaišis jai tada liepė paskambinti. Esu ją matęs vos keletą kartų – man ji pasirodė tokia visiškai tuščia. Kita vertus, ar kita normali moteris galėtų būti su tokiu – apšiktas, apdergtas… Kokia ten meilė gali būti? Jūs pažiūrėkite į jį! Jie kartu jau ilgai – gal apie aštuonerius metus, bet Lietuvoje niekur nesirodo.

Įkalino verslininką

Su teisėsauga bendradarbiaujantis A. Perminas yra teistas – Klaipėdos teismas jam buvo skyręs puspenktų metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad su bendrininkais mėnesiui buvo įkalinęs klaipėdietį verslininką, seną savo tėvo P. Permino draugą.

Atėmus jo buto raktus, buvo išnešta vertingų daiktų, kurie įkainoti maždaug 8 tūkst. eurų, vyras taip pat neteko automobilio. Saugant iš Žagarės pasamdytiems jaunuoliams, verslininkas buvo laikomas įvairiuose Žemaitijos viešbučiuose, kol jį išvadavo „Aro“ pareigūnai.

A. Permino tėvas – ilgametis Mažeikių politikas, jis praėjusiais metais taip pat turėjo problemų su teisėsauga: teismas jį nuteisė dėl melagingų parodymų davimo Darbo partijos byloje.

Daugiau  naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA