Fiksuoja kauniečiai: mieste pasitinka „bedančiai“ užrašai | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kauniečiai: mieste pasitinka „bedančiai“ užrašai

Skaitytojų nuotr.

Į Kauną iš Vilniaus pusės įvažiuojantys „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pastebėjo neįprastą reiškinį – dalis masyvaus Kauno riboženklio skendi tamsoje. Raidžių trūkumas užfiksuotas ir kitose miesto vietose.

Prieš dešimtmetį pastatytas dizainerės Jolantos Velykienės sukurtas riboženklis „kiauromis“ raidėmis nuo vandalų ir nepriežiūros yra kentėjęs anksčiau, tad piršosi prielaida, kad Kauno gatvėse plušant darbininkams, pagrindinis miesto simbolis, sveikinantis atvykėlius, liko užmirštas.

Visgi pastebėjus, kad raidžių trūksta ir ant Kauno miesto poliklinikos Dainavos padalinio, o „Kas vyksta Kaune“ susisiekus su šios gydymo įstaigos administracija, yla išlindo iš maišo.

Dalį balsių prarado ir Dainavos poliklinikos ženklas / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Paaiškėjo, kad raidžių niekas nepavogė ir nesugadino – jos nuimtos tyčia dėl Kaune vykdomos socialinės akcijos. Tačiau daugiau duomenų atstovai kol kas neatskleidė.

Kauno miesto savivaldybės „Facebook“ paskyros profilio ir viršelio nuotraukose taip pat pašalintos A ir O raidės.

Savivaldybės socialiniuose tinkluose – analogiška komunikacija / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

„Facebook“ komentarų sekcijoje savivaldybė intriguoja, jog tai – „gyvybiškai svarbios iniciatyvos dalis“, o artimiausiu metu bus atskleista, ką reiškia dingusios raidės.

Daugiau informacijos „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus specialistai nepateikė, tačiau pasiūlė kreiptis į akcijos iniciatorių Nedą Šinkūną, kuriam prisiskambinti penktadienio popietę nepavyko.

Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos specialistė Karolina Vaikšnoraitė teigė, kad apie tokią iniciatyvą šioje gydymo įstaigoje girdėti neteko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA