Kaunietė neištvėrė: iš Ramybės parko tvarkingai „išvažiuoja“ trinkelės (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kaunietė neištvėrė: iš Ramybės parko tvarkingai „išvažiuoja“ trinkelės (papildyta)

Skaitytojos nuotr.

Socialiniame tinkle kaunietė pasidalijo vaizdais iš netoli miesto centro esančio Ramybės parko. Dėmesį, sako ji, patraukė krovininiai automobiliai ir vykdomi darbai, vieni iš jų nudžiugino, kiti, atrodytų, prilygo nusikalstamai veikai.

[galerija kiek=”4″]

„Kaip tūla kaunietė negalėjau užsimerkti…Gyvenu miesto centre, tad su šeima dažnai einame pasivaikščioti po parką šalia Kauno autobusų stoties. Tačiau įžengusi į jį pastebėjau bendrovės „Kauno keliai“ automobilius ir darbuotojus. Iš pradžių nudžiugau, kad atnaujinti kai kurie seniai asfaltuoti parko takeliai. Tačiau tai, ką pamačiau vėliau, pavadinčiau nusikaltimu“, – socialiniame tinkle rašė moteris.

Pasak jos, prieš keletą metų maždaug pusė Ramybės parke esančių takelių buvo iškloti kokybiškomis trinkelėmis. Tad esą nesuprantama, kodėl prireikė jas nuardyti ir pakeisti asfaltu.

„Kai paklausiau darbuotojų, kodėl lupamos naujos trinkelės, jie tik patraukė pečiais ir pasakė, kad nurodymas duotas iš Kauno merijos. Trinkelės iš centrinio parko keliauja ne į skaldą, o bus kažkur gabenamos ir naudojamos, nes gražiai kraunamos ant stelažų ir apvyniojamos transportine juosta kaip naujos“, – pastebi kaunietė.

Moters teigimu, minėtos trinkelės tikrai puošė parką, o klojamas asfaltas esą primena tarybinius laikus. „Kaip Kauno miesto gyventoja ir mokesčių mokėtoja norėčiau sužinoti, kur ir kokiai viešai erdvei sutvarkyti bus naudojamos mūsų parko trinkelės? Šių trinkelių, matomų nuotraukose, deja, tuoj nebeliks. Vietoj jų turėsime tik juodą asfaltą“, – apmaudo neslėpė kaunietė.

Papildyta

Pasak Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, Ramybės parke šiuo metu atnaujinami susidėvėję pėsčiųjų takai, trinkelėmis grįstas takas bus pakeistas asfaltuotu, tokiu būdu bus suvienodintas visas parko pėsčiųjų takų tinklas.

„Trinkelės bus sandėliuojamos kaip ir lauko akmenys ir naudojamos miesto reikmėms“, – komentavo jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA