Jūra pasiglemžė kauniečio paauglio gyvybę: ieškoti kūno nėra prasmės (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Jūra pasiglemžė kauniečio paauglio gyvybę: ieškoti kūno nėra prasmės (papildyta)

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šeštadienio popietę Palangos pareigūnams pranešta apie dingusį paauglį. Manoma, jog jis nuskendo jūroje netoli Monciškių. Kūnas nerastas iki šiol.

Berniukas (g. 2004 m.) – kaunietis, šiandien, rugpjūčio 5 d., būtų šventęs savo 14-ąjį gimtadienį. Nelaimė įvyko šeštadienį, apie 15 val., netoli Šventosios esančiame neįgaliųjų paplūdimyje, kur paauglys maudėsi kartu su savo tėvais,  – skelbia portalas „Kauno diena“.

Minėto portalo duomenimis, nelaimingo atsitikimo metu tuo pat laiku skendo net penki žmonės. Kol į įvykio vietą atvyko nemenku atstumu nutolę pajūrio gelbėtojai, kaunietį esą jūros srovė jau buvo įtraukusi pakankamai giliai. Tad šansų išgelbėti nebuvo jokių.

Vėliau gelbėtojų vykdyta tolimesnė paauglio paieška, vaisių nedavė. „Srovė labai didelė, galėjo nunešti 500–600 metrų, be to, praėjo daug laiko. Šiandien jis jau gali būti kur nors prie Palangos, gal prie tilto išmes, – „Kauno dienai“ sakė Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Papildyta: portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, nelaimės dieną tapę įvykio liudininkais sako, kad paauglį į jūros gelmes įtraukė sūkurys. Nors kaunietį mėgino gelbėti tėvai ir greta buvę aplinkiniai žmonės, pastangos buvo bevaisės – kūną pasiglemžė jūros bangos.

Pasak minėtoje vietoje vakar poilsiavusių kauniečių, išgelbėti paauglio gyvybę bandė ir banglentininkas – sugriebė paauglio ranką, bet ši netrukus išslydo, o berniukas paniro po vandeniu.

Lemtingu metu, paplūdimyje budėję gelbėtojai per garsiakalbius ne kartą įspėjo žmones, jog maudytis griežtai draudžiama, tačiau jų paklausė ne visi.

„Patys vakar buvome prie jūros. Gelbėtojai nespėjo drausminti,šūkauti per garsiakalbius, bet besimaudantiems tai nutekėjo kaip vanduo nuo žąsies. Ką kalbėti apie vaikus, kai pačių tėvų atsargumas ir atsakingumas vaikų ir savo atžvilgiu lygus nuliui. Visi iki kaklo įbridę, nyra po bangomis“, – vakar matytą veiksmą paplūdimyje apibūdino portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Manona.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA