Tyrimas dėl konservatorių reklamos Kaune – atšauktas | Kas vyksta Kaune

Tyrimas dėl konservatorių reklamos Kaune – atšauktas

BNS 2018/08/03 18:32
DELFI nuotr.

Konkurencijos taryba nusprendė nepradėti tyrimo dėl konservatorių reklaminio plakato, kuriuo kritikuojamas premjeras Saulius Skvernelis.

Konkurencijos taryba rašte Kauno savivaldybei argumentuoja, kad Reklamos įstatymas nereglamentuoja politinės ir socialinės reklamos, todėl minėto plakato vertinimas yra ne jos kompetencijoje.

Atsakyme pažymima, kad politinės reklamos naudojimą reglamentuoja Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo įstatymas ir politinės reklamos stebėseną vykdo Vyriausioji rinkimų komisija.

Kauno miesto savivaldybės administracija kelioms šalies institucijoms apskundė plakatą, kuriame skelbiama: „Valdžia nusprendė / Kaune degins vilniečių šiukšles! Kodėl Saulius Skvernelis nemyli kauniečių?“. Plakato apačioje nurodyta, kad tai – politinė reklama, apmokėta iš TS–LKD sąskaitos.

Administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko pasirašytame rašte tvirtinama, kad reklama pažeidžia Visuomenės informavimo ir Reklamos įstatymų nuostatas, nes pateikiami klaidingi teiginiai, o reklamos dizainas leidžia klaidingai manyti, jog reklamą viešina pati savivaldybė.

Reklaminį plakatą Kauno savivaldybės administracija apskundė Vyriausiajai rinkimų komisijai, Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybą bei Konkurencijos tarybai.

VRK atsakymo projekte sakoma, kad minėta reklama – politinė, ir prasidėjus politinei kampanijai bus patikrinta, ar šios išlaidos atsispindės TS-LKD politinės kampanijos finansavimo ataskaitoje.

Tuo tarpu įvertinti, ar paskelbus aptariamą reklamą nebuvo pažeistos Visuomenės informavimo įstatymo ir Reklamos įstatymo nuostatos, VRK skundą pagal kompetenciją persiųs Visuomenės informavimo etikos komisijai.

TS–LKD rinkimų štabo atstovas Andrius Vyšniauskas sako, kad plakatu buvo siekiama atkreipti dėmesį į „opią šiukšlių deginimo ir susijusių energetikos sistemos pokyčių problematiką, su tuo susijusią ministro pirmininko poziciją ir valdžios institucijų priimamus arba planuojamus sprendimus“.

Premjeras Saulius Skvernelis šią reklamą yra pavadinęs melu. „Tai yra melas pakabintas už jų pinigus. Turtinga partija, kaip ir pirmininkas milijonierius ir partija didelę dotaciją gauna, tai gali kabinti. Nieko naujo, skleidžia melą“, – teigė S. Skvernelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA