Didelio masto Kauno policijos reidas: radarai įjungti ir Žemuosiuose Šančiuose | Kas vyksta Kaune

Didelio masto Kauno policijos reidas: radarai įjungti ir Žemuosiuose Šančiuose

delfi.lt 2018/08/02 18:02
R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio popietę į Kauno gatves išriedėjo gausios policijos pajėgos – Kauno apskrities vyriausiojo policijos (VPK) komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdo policinę priemonę. Didžiausias dėmesys skiriamas leidžiamo greičio viršijimui, o vienas pagrindinių šios dienos reido taškų – krauju apšlakstytas A. Juozapavičiaus prospektas.

Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius konstatuoja liūdną faktą: palyginus šiuos ir praėjusius metus, Kaune ir Kauno rajone leistino greičio viršijimo atvejų padaugėjo dvigubai.

„Šiais metais, tiksliai nežinom dėl kokių priežasčių, yra ženklus leistino greičio viršijimo atvejų padidėjimas. Tiek stacionariais matuokliais, tiek kitais metodais užfiksuotų pažeidėjų kiekis išaugo. Nuo metų pradžios iki šios dienos Kauno apskrities kelių policijos pareigūnai jau yra užfiksavę per 30 tūkstančių atvejų, kai buvo viršytas greitis, o tai yra dvigubai daugiau nei praėjusiais metais per tokį patį laikotarpį“, – teigia pareigūnas.

Padaugėjo ne tik greičio viršijimo atvejų. Eismo įvykių metu sužeistų žmonių skaičius, anot V. Lukošiaus, yra išaugęs apie 20 proc.

Rekordininkas – plieninio žirgo raitelis

Šių metų Kauno apskrities „rekordininkas“, kaip pasakoja Kauno kelių policijos valdybos viršininkas – motociklininkas, kuris leidžiamą greitį viršijo net 80 km/val.

„Jei gerai atsimenu, tai buvo motociklo vairuotojas, kuris greitkelyje lėkė 190 km/val. greičiu, nors leistinas greitis yra 110 km/val.“, – neįtikėtinus skaičius vardija V. Lukošius.

Akceleratorių spusteli trijose gatvėse

V. Lukošius įvardija tris Kauno gatves, kuriose žmonės labiausiai įpratę viršyti greitį. Viena iš jų – A. Juozapavičiaus prospektas, kur antradienį įvyko avarija, nusinešusi jauno žmogaus gyvybę.

„Juozapavičiaus prospekte, Jonavos ir Tunelio gatvėse yra galimybė viršyti greitį. Kur transporto srautai yra didesni ir intensyvesni, ten greitį viršyti sunkiau. Taip pat kelio danga yra pagerėjusi. Tai daroma dėl žmonių gerovės, važiavimo komforto ir kokybės, tačiau gera danga naudojasi ir greičio mėgėjai“, – sako Kelių policijos viršininkas.

Dažniausi pasiteisinimai

Anot V. Lukošiaus, dažniausiai leistiną greitį viršiję žmonės teisinasi skubėjimu, tačiau tokie skubėjimai neretu atveju baigiasi labai liūdnai.

„Skuba visi. Vieni į medicinos įstaigą, kiti kažką palikę. Labai dažnai yra skubama į darbą, tačiau dažnai skubėdami taip ir neprivažiuoja savo tikslo, nes sukelia auto įvykius“, – sako pareigūnas.

Vairuotojų pasiteisinimais ketvirtadienį įsitikino ir žurnalistai. A. Juozapavičiaus prospekte reidą pradėję patruliai vieną po kito stabdė greitį viršijusius vairuotojus, kurie teisinosi vienodai: „Skubėjau“.

Nepakluso pareigūnams

Tačiau vienas pilietis, vairavęs „BMW“ automobilį, net neturėjo laiko pasiaiškinimams – stabdomas policijos pareigūno, nestojo. Greitai reagavę patruliai suskubo vytis pažeidėją, gaudynės ilgai netruko.

Supratęs, kad nuo policijos nepaspruks, vyras nusprendė paklusti ir po kelių minučių sustojo vieno gyvenamojo namo kieme. Vyras dievagojosi nematęs stabdančių policijos pareigūnų. Leistiną greitį vyras viršijo 28 km/val. Už tai jam gresia nuo 28 iki 86 eurų bauda.

Vidutiniškai A. Juozapavičiaus prospekte vairuotojai greitį viršijo apie 20 km/val. Leistinas važiavimo greitis šioje atkarpoje yra 50 km/val.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA