Kaune startuos vienintelis tarptautinis teniso turnyras „Kaunas Open“ by Neodenta | Kas vyksta Kaune

Kaune startuos vienintelis tarptautinis teniso turnyras „Kaunas Open“ by Neodenta

Organizatorių nuotr.

Rugpjūčio 3–10 dienomis Kauno Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centro aikštyne vyks tarptautinis teniso turnyras „Kaunas Open“ by Neodenta. Socialiai atsakingo projekto metu savo jėgas išbandys net 100-as jaunųjų teniso entuziastų iš įvairių pasaulio šalių. Tikimasi, jog renginys suteiks ne tik puikią progą lavinti sportinį meistriškumą, bet ir užtikrins teigiamų emocijų kupiną aktyvų laisvalaikį.

[galerija kiek=”8″]

Savaitę truksiančio Teniso akademijos „Neodenta“ organizuojamo turnyro metu jaunieji tenisininkai varžysis iki 16 metų amžiaus kategorijoje. Vaikai savo meistriškumą rodys teniso vienetų varžybose, kuriose bus paskelbti geriausia tenisininkė ir geriausias tenisininkas, bei dvejetų varžybose, kuriose atskirai bus apdovanotos geriausios merginų bei vaikinų poros.

Šimtas vaikų iš įvairiausių šalių

Tarptautinis teniso turnyras išsiskiria nuo kitų tuo, kad jame savo meistriškumą galės kelti jaunieji tenisininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš įvairių pasaulio kampelių. Azartiškose kovose savo jėgas išbandys apie 100-as teniso mėgėjų iš tokių šalių, kaip Lenkija, Baltarusija, Rusija, Portugalija, Latvija, Danija, Vokietija, Estija, D. Britanija, Ukraina bei Norvegija.

„Tikimės, jog „Kaunas Open“ turnyras sukurs sąlygas Lietuvos žaidėjams užmegzti ilgalaikius draugiškus santykius su tarptautine tenisininkų bendruomene, padės puoselėti Kauno kaip sportiškiausio miesto Lietuvoje vardą, o ateityje taps ilgametes tradicijas turinčiu renginiu“, – mintimis apie renginį dalinasi Teniso akademijos „Neodenta“ vadovė Eglė Kunčiuvienė.

Tenisas – ne tik entuziastams

„Stengiamės, jog tokia sporto šaka kaip tenisas Lietuvoje vis labiau populiarėtų. Tai kokybiškas aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdas, fizinio ir psichologinio pasirengimo lavinimas. Jo metu gerinama ištvermė, koordinacija, taiklumas, išmokstama susikaupti, siekti pergalės, bendrauti ir bendradarbiauti. Tai ateityje jaunuoliams itin praverčia įvairiose gyvenimiškose situacijose“, – teigia renginio organizatorė E. Kunčiuvienė.

Organizuojant turnyrą norėta, jog šia sporto šaka susidomėtų kuo daugiau vaikų, tad kilo idėja pradžiuginti ir Kauno Vaikų dienos centrų auklėtinius. „Stengėmės, jog „Kaunas Open“ pateisintų savo pavadinimą – turnyre iš arčiau pamatyti įtemptas kovas bei susipažinti su tenisu galėtų ir vaikai, kurie tokios galimybės dažniausiai neturi.“

Pagrindiniai „Kaunas Open“ partneriai: Tarptautinė teniso akademija „Mouratoglou“, Kauno miesto savivaldybė, Lietuvos teniso sąjunga, Europos teniso federacija „Europe Tennis“, informacinis rėmėjas „Kas vyksta Kaune“.

Daugiau informacijos apie turnyrą bei pasirodžiusių sportininkų rezultatus galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA