Nemuno saloje planuojama steigti Mokslo ir inovacijų sklaidos centrą | Kas vyksta Kaune

Nemuno saloje planuojama steigti Mokslo ir inovacijų sklaidos centrą

BNS 2018/08/01 10:18
Asociatyvi archyvo nuotr.

Vyriausybė trečiadienį planuoja apsispręsti dėl naujo Mokslo ir inovacijų sklaidos centro steigimo Kaune.

Šis centras koordinuotų nuolatinės infrastruktūros mokslo sklaidai sukūrimą – „Mokslo salos“ projekto įgyvendinimą, teigia Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

ŠMM teigimu, šiuo metu Lietuvoje nėra sutelktos infrastruktūros mokslo populiarinimui, egzistuoja atotrūkis tarp mokslo bendruomenės ir visuomenės.

Centrą steigti siūlanti ministerija teigia, kad visuomenei trūksta suvokimo apie tai, koks svarbus mokslo rezultatų poveikis ekonominei ir socialinei gerovei.

Pažymima, kad moksleiviams nėra patrauklios gamtos mokslų, technologinės, informacinių technologijų mokslų karjeros perspektyvos, STEM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos) krypties veiklų stygius pastebimas ir neformaliajame švietime.

Centras, kuriame planuojamos mokslo ir technologijų sklaidos, inovacijų skatinimo ir švietimo veiklos, būtų įkurtas Kaune, Nemuno saloje. Jame veiktų biologijos, chemijos, fizikos ir robotikos-inžinerijos laboratorijos, ekspozicijos.

Centre planuojama sulaukti apie 260 tūkst. lankytojų per metus, iš kurių 6,8 tūkst. būtų ikimokyklinio amžiaus vaikai; 202 tūkst. – mokyklinio amžiaus vaikai; 43 tūkst. – suaugę žmonės; 8 tūkst. – užsienio lankytojai.

Centro infrastruktūrai sukurti numatoma skirti 22,99 mln. eurų: 18,19 mln. iš Europos Sąjungos fondų; 4 mln. eurų iš Kauno miesto savivaldybės lėšų, 0,80 mln. eurų privačių lėšų. ŠMM piniginis įnašas į steigiamą viešąją įstaigą būtų 20 tūkst. eurų.

Planuojama, kad centras per metus iš bilietų uždirbtų 1,8 mln. eurų, taip pat gautų pajamų iš renginių ir nuomos. Prie centro išlaikymo prisidės Kauno savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA