Kaip patekti į popiežiaus aukojamas Šv. Mišias Kaune? | Kas vyksta Kaune

Kaip patekti į popiežiaus aukojamas Šv. Mišias Kaune?

popieziausvizitas.lt nuotr.

Rugpjūčio 1 d. prasidėjo elektroninė registracija į Jaunimo susitikimą Vilniaus Katedros aikštėje (rugsėjo 22 d.) ir Šv. Mišias Kauno Santakoje (rugsėjo 23 d.). 

Registruotis reikia tik į 2 renginius

Popiežiaus vizito organizatoriai informavo, kad registruotis reikia tik į šiuos du popiežiaus renginius.

Anot jų, registracija reikalinga norintiems pateikti į sektorius, esančius priešais scenas Kauno Santakoje ir Katedros aikštėje Vilniuje. Registracija pradedama šiandien, 12 val.

Neužsiregistravę žmonės irgi galės išvysti popiežių: „Kauno Santakoje ir Vilniuje, Katedros aikštėje ir jos prieigose, sutilps visi. Kviečiame švęsti drauge vilties ir džiaugsmo šventę, nusiteikime priimti šį garbingą ir kuklų svečią, norintį susitikti Lietuvos žmones“, – teigė popiežiaus vizito komunikacijos koordinatorė Živilė Peluritienė.

Parapijose registravosi nuo pavasario

Registruotis parapijose ir bendruomenėse žmonės galėjo dar nuo pavasario. Į šv. Mišias Kaune jau užsirašė apie 60 tūkst. žmonių, o į popiežiaus susitikimą su jaunimu Vilniuje – apie 13 tūkst. 14–35 m. žmonių.

Tiems, kurie yra užsiregistravę parapijose ir bendruomenėse, antrą kartą registruotis nereikia. Neturintieji galimybės užsiregistruoti internetu į šv. Mišias, raginami teirautis parapijose.

Lankysis Vilniuje ir Kaune

Rugsėjo 22-23 d. Lietuvoje viešintis popiežius aplankys Vilnių ir Kauną. Šeštadienį Vilniuje jis lankysis S. Daukanto aikštėje, prie Aušros Vartų, keliaus nuo Aušros Vartų į Katedros aikštę, kur 14 val. vyks Jaunimo susitikimas, o po jo – vyks į Apaštalinę nunciatūrą.

Pirmas popiežius Lietuvoje apsilankė 1993 m. rugsėjį, tai buvo Jonas Paulius II. Įvykiui atminti Santakoje pastatytas paminklas (skulpt. Č. Dzvigajus). R. Tenio nuotr.

Sekmadienį, rugsėjo 23-iąją, 8:15 val. popiežius išvyks į Kauną, kur Santakos parke laikys Šv. Mišias, Kauno kurijos rūmuose pietaus su vyskupais, Kauno arkikatedroje susitiks su dvasininkais. Po šv. Mišių Kauno Santakos parke popiežius keliaus papamobiliu į Kauno arkikatedrą. Po to išvyks į sostinę.

Vilniuje žmonės sutikti Šventąjį Tėvą kviečiami į Lukiškių aikštę ir į kelią nuo Lukiškių aikštės iki nunciatūros. Vilniuje popiežiuslankysis ir melsis Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje.

Susirinks tūkstančiai

Katedros aikštės sektoriuose numatoma apie 23 tūkst. vietų, Santakos parko – apie 100 tūkstančių.

Registruotis į Šv. Mišias Kaune reikia čia, o į Jaunimo susitikimą Vilniuje – čia. Dalyvavimas renginiuose – nemokamas.

Rugsėjo 24 d. popiežius Pranciškus išvyks į Latviją, rugsėjo 25 d. – į Estiją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA