Iš balkono Kauną sudrebinęs Alekna grįžta į muzikos pasaulį | Kas vyksta Kaune

Iš balkono Kauną sudrebinęs Alekna grįžta į muzikos pasaulį

Ž. Asiukaičio nuotr.

Prieš keletą metų išleidęs iki šiol klausytojų nepamirštų kūrinių, tokių kaip „Man patinka“ ir „Būk savim“, Andrius Aleknavičius-Alekna pasitraukė iš fanų akiračio. Šis netikėtumas privertė suklusti ir susimąstyti. Vieni svarstė garsiai, kiti tyliai – kur ir kodėl dingo iki šiol sparčiai į Lietuvos muzikos pasaulį besiveržiantis atlikėjas?

[galerija kiek=”4″]

„Alekna daug mylėjosi. Nusprendžiau muzikoje padaryti pertrauką iki tol, kol suprasiu, kokiomis mintimis savo kūryboje noriu dalintis su klausytojais. Trumpai tariant, bandžiau pabusti gyvenimui. Muzikoje, kaip ir gyvenime, pasakyti bet ką galima kasdien, prikalbėti visko daug ir tuščiai yra daugiau negu lengva. Viena dieną pats sau pasakiau, kad kiekvienas mano prisilietimas prie muzikos bus nuoširdus ir tikras“, – pranešime spaudai pasakoja atlikėjas atsakydamas į daugeliui rūpimą klausimą.

Alekna prisipažįsta, kad per šiuos kelis metus, kupinus kelionių, apmąstymų ir ieškojimų, ne tik susipažino su daugybe nuostabių žmonių bei patyrė galybę įkvepiančių nuotykių, tačiau išgyveno ir sunkių akimirkų.

„Per pastaruosius metus sutikau daug nuostabių žmonių, keliavau ir kaip dažnas lietuvis šimtą kartų nugalėjau depresiją“, – apie nelengvus gyvenimo posūkius ironiškai kalba atlikėjas.

Taigi „pabudęs gyvenimui“ ir kupinas naujų idėjų bei energijos judėti į priekį atlikėjas visą įgytą patirtį ir jausmus perkėlė ant popieriaus lapo. Taip gimė ir naujausia Aleknos daina „Tu Esi Noriu“.

„Sugalvojęs šio kūrinio pavadinimą labai džiaugiausi, nes supratau, kad jis puikiai perteikia visą dainos tekstą. Po išsiskyrimo su mylimu žmogumi jaučiausi taip, kad atrodė, jog daugiau nebeturiu dėl ko gyventi. Todėl būtent kūryba, tikėjimas muzika ir noras garsiai pasidalinti savo jausmais bei mintimis su klausytojais padėjo man nepasiduoti blogoms emocijoms ir sukurti šią dainą“, – apie naujausią savo kūrinį atvirauja Alekna.

„Tu Esi Noriu“ ir jo vaizdo klipui dienos šviesą išvysti padėjo talentingų žmonių komanda. Muziką sukūrė prodiuseris ir kompozitorius Donatas Tamašauskas-Dzouns, su kuriuo atlikėjas jėgas sujungė dar šių metų pradžioje.

Dėl to prie kūrinio įgyvendinimo prisijungė ir pop roko muzikos atlikėja Otreya (Ugnė Kudlaitė), kurią, kaip pasakoja Alekna, jis stebėjo gana ilgai ir galiausiai nusprendė, kad šiai dainai reikia Ugnės vokalo.

Pagrindine vaizdo klipo filmavimo lokacija atlikėjas pasirinko Nidą, kurią vadina viena gražiausių vietų Lietuvoje. Klipo idėją realybe pavertė ir perteikė Lukas Kuchtovas bei jam padėję operatoriai, filmavimo aikštelėje nesnaudė fotografai, įamžinę vaizdo klipo gamybos procesą.

„Klipo filmavimas man yra pati smagiausia viso kūrybinio proceso dalis. Tada jaučiuosi, kad gyvenu. Naktį po vaizdo klipo filmavimo netikėtai miegojau pas futbolininką Deividą Šemberą – susipažinau su jo žmona, ši mus pakvietė į svečius – nuostabi mergina“, – prisiminimais iš klipo filmavimo aikštelės dalinasi Alekna.

Po ilgų kelionių, kūrybinių kančių ir daugybės nuotykių atlikėjas Alekna pristato savo naujausią dainą „Tu Esi Noriu“ ir žada, kad sekančio kūrinio jo klausytojams ilgai laukti nereikės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA