Atskleisti produktai, kurių negalima vartoti tuščiu skrandžiu | Kas vyksta Kaune

Atskleisti produktai, kurių negalima vartoti tuščiu skrandžiu

delfi.lt 2018/07/31 09:39
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Įsivaizduodami tinkamiausius maistingus pusryčius daugelis žmonių pasirinktų tai, kas įbrukta reklamų. Būtent reklama išmokė pirkėjus rytais rinktis jogurtą ir apelsinų sultis. Svetainėje anews.com dietologai papasakojo, kokių produktų vertėtų vengti nieko prieš tai nevalgius, jeigu norite išvengti agresyvaus jų poveikio.

Vaisiai

Skrandžio gleivinę gali pažeisti kriaušės, jeigu jas valgysite tuščiu skrandžiu, o štai citrusiniai vaisiai sukelia rėmenį ir netgi gali tapti opos priežastimi. Rytais vertėtų susilaikyti ir nuo bananų, kadangi jie sutrikdo kalio ir magnio pusiausvyrą.

Jogurtas

Jogurto nauda rytais minimali, kadangi aktyvi druskos rūgštis skrandyje iškart naikina visas pieno rūgšties bakterijas. Verčiau šį produktą naudoti dieną ar vakare, kai virškinamojo trakto terpė nėra tokia naikinanti.

Kava

Puodelis kavos nevalgius gali išprovokuoti padidintą skrandžio rūgšties gamybą, dėl ko galite jausti sunkumą skrandyje, gali atsirasti rėmuo. Reguliariai geriant kavą tuščiu skrandžiu atsiranda serotonino deficitas, dėl ko žmogus visą dieną jaučiasi prislėgtas.

Gazuoti gėrimai

Rytais derėtų atsisakyti šaltų gazuotų gėrimų, nes jie neigiamai veikia skrandžio gleivinę. Dėl to sulėtėja šio organo aprūpinimas krauju, o tai blogina medžiagų apykaitos procesus.

Alkoholis

Nuo alkoholio kur kas labiau apgirsite, jeigu jį gersite tuščiu skrandžiu. Taip pat be maisto šis produktas lėčiau pašalinamas iš organizmo, todėl labiau jausite pagirias.

Kramtomoji guma

Kramtomoji guma nėa tokia nekalta, kaip atrodo Foto: Shutterstock nuotr.

Kramtymas paleidžia virškinimo procesus, kas tuščiu skrandžiu gali tapti rėmens ir sunkumo dėl padidėjusio skrandžio sulčių kiekio priežastimi. Jeigu maisto negaunama, dėl rūgšties gali nukentėti gleivinė, o tai galiausiai baigiasi gastritu ir kolitu.

Saldumynai

Valgant saldumynus tuščiu skrandžiu padidėja insulino gamyba ir dėl to priversta intensyviai dirbti kasa. Didelis krūvis šiam organui vos pabudus ilgainiui galu sukelti cukrinį diabetą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA