Šiemet Kaune – gausesnis šimtukininkų būrys | Kas vyksta Kaune

Šiemet Kaune – gausesnis šimtukininkų būrys

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai domėjosi, kiek šiųmečių abiturientų Kaune gali didžiuotis valstybinius brandos egzaminus išlaikę aukščiausiu įvertinimu – šimtuku. Lyginant praėjusių metų duomenis su šiemetiniais, valstybei svarbiais 2018-aisiais metais Laikinojoje sostinėje išaugo ir šimtukininkų skaičius.

Remiantis Nacionalinio egzaminų centro (NEC) informacija, kurią patvirtino ir Kauno miesto savivaldybės atstovai, šiemet Kaune aukščiausiu įvertinimu – šimtuku, įvertinti iš viso 418 abiturientai.  Tuo tarpu pernai tokių buvo šiek tiek mažiau – 400.

Šiemet po 4 šimtukus gavo 5 mokiniai: 1 iš Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijos, 3 iš Kauno technologijos universiteto gimnazijos ir 1 iš Kauno „Saulės“ gimnazijos.

Daugiausiai šimtukų buvo gauta iš šių valstybinių brandos egzaminų: užsienio kalbos (anglų) – 238 šimtukai, informacinių technologijų – 58 šimtukai, lietuvių kalbos ir literatūros – 41 šimtukas, biologijos – 30 šimtukų.

Kaip nurodo Švietimo ir mokslo ministerija, lyginant su praėjusiais metais, šimto balų įvertinimus gavusių abiturientų skaičius šoktelėjo ir šalyje: 2017 metais – 1733 mokiniai gavo 2321 šimto balų įvertinimą, šiemet 1933 mokiniai iš viso gavo 2424 šimtukus, skelbia BNS.

Jų teigimu, 289 abiturientai gavo po du šimto balų įvertinimus, 76 mokiniai – po tris, 17 mokinių — po keturis šimtukus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA