Į kurortinę oazę netoli Kauno pailsėti plūsta poros ir dviratininkai | Kas vyksta Kaune

Į kurortinę oazę netoli Kauno pailsėti plūsta poros ir dviratininkai

Organizatorių nuotr.

Mažiau nei valanda ir jūs jau Birštone. Ramiame, kurortiniame mieste į kurį pailsėti nuo miesto šurmulio vyksta kauniečiai. Apie didėjančius dviratininkų srautus, maršrutą pamėgusį jaunimą pasakojo vežėjų atstovai.

Populiariausios kelionės savaitgaliais ir vakarais

„Jau tapo įprasta, kad kauniečiai daugiau į Birštoną keliauja savaitgaliais. Stotyje laisvadieniais pastebime, kaip vadiname, naujus keleivius, kurie galbūt pirmą kartą išbando kelionę autobusu. Galbūt tai jauna šeima, daranti atrakciją vaikams, gal pora, vykstanti į pasimatymą. Trumpa kelionė autobusu dažnam tampa pramoga“, – pasakojo autobusų stoties vadovė Laima Pakusienė.

Apie naujus keleivius Birštono maršrute pasakoja ir autobuso vairuotojas, minėdamas, kad jaunimas pamėgo Birštoną lankyti vasaros vakarais.

„Ši vasara savo oru – įspūdinga. Matau, padaugėjo keleivių vakarais ištrūkstančių iš miesto. Jaunimas tiesiog keliauja išgert kavos, pasivaikščiot susikibus už rankučių ir traukia namo. O vykdami namo autobuse dar būną susikibę, bet jau sulindę į telefonus naršo“, – juokėsi „Kautros“ vairuotojas Artūras Mažeika, kurio autobuse veikia nemokamas bevielis internetas.

Daugiau keliaujančių dviratininkų

Daugiau dviračių laikiklių – daugiau dviratininkų. Taip vežėjai apibūdina esamą situaciją Birštono krypties maršrute.

„Jau metus laiko į Birštoną važiuoja dar vienas didesnis, naujas 60 vietų autobusas. Kuris natūralu ne tik erdvesnis, bet ir turi daugiau dviračių laikiklių – vienos kelionės metu gali vežti penkis dviračius. Kai galime pavežti daugiau dviratininkų, natūraliai jų ir daugėja. Dviratininkai kalbasi tarpusavyje rekomenduoja“, – pasakojo „Kautros“ marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Birštono mieste ir apylinkėse yra išvystytas dviračių takų tinklas, kuris sutraukia nemažą kauniečių dviratininkų ratą. Anot autobusų vežėjų, jis kasmet didėja.

„Labai patogu nusivežti autobusu dviratį, per kelias valandas apvažiuoti Birštoną, išgerti kavos ir ilsintis autobuse grįžti namo. Dalis dviratininkų dar pamina iki Prienų ir tuomet sėda į autobusą. Šią vasarą pastebime dviratininkų suaktyvėjimą šia kurorto kryptimi. Geri orai manau labai prisidėjo prie žmonių judėjimo“, – kalbėjo M. Sakalauskas.

Birštono maršrutą aptarnauja šeši „Kautros“ autobusai – iš jų trys dideli, žemagrindžiai. Autobusai iš Kauno į Birštoną vyksta kas pusę valandos. Keleiviai gali rinktis išvykimą ne tik iš autobusų stoties, bet ir Vinčų g., Europos pr. bei Lazdijų gatvės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA