Kaunas nori statyti antrą pėsčiųjų tiltą – laimėtojui numatytas 10 tūkst. eurų prizas | Kas vyksta Kaune

Kaunas nori statyti antrą pėsčiųjų tiltą – laimėtojui numatytas 10 tūkst. eurų prizas

BNS 2018/07/28 09:55
Kaunas.lt nuotr.

Kauno savivaldybė kviečia architektus prisijungti prie miesto rekonstrukcijos – paskelbė pėsčiųjų tilto per Nerį architektūrinio projekto konkursą.

Naujasis tiltas turėtų atsirasti šalia P. Vileišio tilto, jungiančio Senamiestį ir Vilijampolės mikrorajoną.

Tikimasi, kad naujasis tiltas derės prie aplinkos, tačiau taip pat bus savitas ir originalios meninės išraiškos.

Savivaldybė norėtų, kad naujasis pėsčiųjų tiltas ne tik užtikrintų geresnį susisiekimą, bet ir būtų patrauklus turizmui bei skatintų jį Vilijampolėje ir Santakos parke.

Architektai taip pat turės pasiūlyti geriausius prietilčių sutvarkymo ir pėsčiųjų bei dviratininkų srautų organizavimo, apšvietimo, aplinkos sutvarkymo sprendimus.

Pirmosios vietos laimėtojui bus skirtas 10 tūkst. eurų prizas, antrosios – 7 tūkst., trečiosios – 5 tūkst., ketvirtosios – 2 tūkst., o penktosios – tūkstančio eurų prizai.

Konkurso dokumentuose nurodoma, kad tiltui yra numatytas apie 3 mln. eurų biudžetas, įskaitant aplinkos tvarkymo darbus ir kitas su tilto statyba susijusias išlaidas.

Savo pasiūlymus architektai galės teikti iki rugsėjo 18 dienos.

Kauno savivaldybės ateinančių metų planuose yra net keletas naujų tiltų. Be šio pėsčiųjų tilto, šiuo metu vyksta Nemuno salą su abiem upės krantais sujungti turinčių pėsčiųjų tiltų architektūrinis konkursas, jam pateikti septyni darbai. Šio tilto projektai Architektų namuose visuomenei pristatomi pirmadienį, su jais bus galima susipažinti iki rugpjūčio 14-osios.

Dar vieną tiltą Kaune ketinama tiesti ties Nemuno ir Neries upių santaka. Šis tiltas, nuo gatvės Vilijampolėje gavęs Kėdainių tilto pavadinimą, turėtų padėti sumažinti transporto srautus per miesto centrą ir palengvinti susisiekimą tarp dviejų Nemuno krantų ties Marvele ir Vilijampolės, Šilainių mikrorajonais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA