Tragiškos būklės pažintinis takas prie Kauno marių sulauks darbininkų dėmesio | Kas vyksta Kaune

Tragiškos būklės pažintinis takas prie Kauno marių sulauks darbininkų dėmesio

„Vieningo Kauno“ nuotr.

Petrašiūnų pusiasalį puošiantis Pažaislio vienuolyno ansamblis – tiek kauniečių, tiek miesto svečių pamėgta ramybės oazė. Čia lankytojai traukia pamatyti įstabių barokinės architektūros Pažaislio ansamblio pastatų, pasivaikščioti šile ar pamariu. Tačiau kelionės Kauno marių pakrante nusidriekusiu pažintiniu taku – ne visada malonios.

Keliai susidėvėjo

Daug metų nekeistas susidėvėjęs asfaltas gadina ne tik unikalų vietovės vaizdą, bet ir kelia pavojų užkliūti bei susižeisti, teigiama visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ išplatintame pranešime.

Dar liūdnesnė situacija susiklosto pavasariais – palijus takeliai paskęsta balose arba tampa dumblynu, iš kurio išbristi švariais batais beveik neįmanoma.

Vienintelė išeitis atsikratyti pavasarinių problemų – atnaujinti vienuolyno ansamblio kelius. Naujai išasfaltavus, sutvarkius po Pažaislio teritoriją vingiuojančius takus, ši paupio zona taptų patraukli ne tik pasivaikščioti mėgstantiems kauniečiams ar turistams, bet ir sporto entuziastams.

„Generalinis sutvarkymas seniems Pažaislio takams – būtinybė. Pasenusi Petrašiūnų pusiasalio infrastruktūra atbaido lankytojus, o atnaujinti keliai galėtų pritraukti daugiau kauniečių ir miesto svečių apsižvalgyti po architektūros draustinio apylinkes“, – pasakojo „Vieningo Kauno“ direktorius Andrius Palionis.

Laukia pokyčiai

Pažaislio takų atnaujinimo darbai jau planuojami. Dar šiemet bus pradėta renovacija, kurios metu sutvarkyti Pažaislio keliai papildys atnaujintų Kauno pėsčiųjų ir dviračių takų sąrašą.

Nauja danga bus nuklotas beveik visas marių krantu nusidriekęs ir paplūdimį su Pažaislio šilu jungiantis kelias, dalis vienuolyno prieigų. Čia lankytojai netrukdomi galės važinėtis dviračiais, riedučiais, nebijodami užkliūti už atsilaupiusios dangos pabėgioti.

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistams pasiteiravus, kodėl apie šias savivaldybės įgyvendinamas permainas neįprastai komunikuoja „Vieningas Kaunas“, organizacijos komunikacijos projektų vadovė Aušrinė Vaščėgaitė patikslino, kad darbai bus finansuojami iš Kauno biudžeto, tačiau atnaujinimo idėja, jos teigimu, gimė „Vieningo Kauno“ nariams.

„Būtent dėl projekto inicijavimo ir rengimo organizacija turi glaudų ryšį su minėtais darbais“, – išaiškino A. Vaščėgaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA