D. Matijošaitis nepasivargino deklaruoti iš Kauno mero gautų dovanų | Kas vyksta Kaune

D. Matijošaitis nepasivargino deklaruoti iš Kauno mero gautų dovanų

BNS 2018/07/26 09:31
R. Tenio nuotr.

Kauno mero sūnus, savivaldybės tarybos narys Dainius Matijošaitis nedeklaravo jam tėvo dovanoto nekilnojamojo turto ir piniginių lėšų, bet žada tai padaryti artimiausiu metu. Per praėjusius metus politikas praturtėjo daugiau nei milijonu eurų, rašo portalas 15min.lt.

Pasak portalo, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis deklaravo pernai padovanojęs nekilnojamojo turto už maždaug 596 tūkst. eurų ir 126 tūkst. eurų pinigais. Meras teigia, kad turto dovanojo savo sūnums, bet detalių nepateikė.

15min.lt teigimu, D. Matijošaitis nedeklaravo gautų dovanų Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK), bet Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pateiktoje turto deklaracijoje D. Matijošaitis praturtėjimą nurodo.

Vis dėlto iš VMI pateiktų duomenų matyti, kad per metus D. Matijošaitis praturtėjo daugiau nei milijonu eurų, nors jo tėvas abiem sūnums padovanojo turto už 722 tūkst. eurų.

Pasak portalo, D. Matijošaitis to paaiškinti negalėjo, jis patikino, kad pats gavo tik vieną butą ir pinigų, o kokią sumą ir kokios vertės butą gavo, politikas sako neatsimenantis.

Savivaldybės tarybos narys pripažįsta, kad nedeklaruodamas gautų dovanų pažeidė įstatymą ir žada ištaisyti padėtį dar šią savaitę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA