Neveronyse atsirado patogi vieta poilsiui: įrengtas paplūdimys | Kas vyksta Kaune

Neveronyse atsirado patogi vieta poilsiui: įrengtas paplūdimys

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Vietos bendruomenės pastangomis tvarkoma Neveronių tvenkinio pakrantė tapo šios augančios Kauno rajono gyvenvietės traukos objektu. Neseniai čia atsirado patogus, daugiau kaip 10 metrų ilgio lieptas su suoleliu.

[galerija kiek=”4″]

Anksčiau šioje vietoje stovėjo apgriuvęs medinis lieptelis ant kurio lipti tapo pavojinga. Vietos gyventojai – Lionginas Kojotas ir seniūnaitis Gediminas Bagdonavičius – nusprendė, kad bendruomenei reikia naujo, šiuolaikinio liepto. Prie jo konstravimo ir statybos prisidėjo ir kiti Neveronių vyrai.

Tam, kad idėja virstų realybe, reikėjo ne tik nagingų rankų, bet ir lėšų. Neveronių bendruomenės centras skyrė 300 Eur, lėšų aukojo ir gyventojai. Už jas buvo nupirktas metalinis karkasas, kitos reikalingos medžiagos. Lentų padovanojo statybos įmonė ,,Gustwood“. Gyventojai taip pat dalijosi medžiagomis: strypais, varžtais, vinimis, mediena.

Karštomis vasaros dienomis Neveronių paplūdimyje pliuškenasi ir suaugusieji, ir vaikai. Kai kurie jų čia išmoko plaukti.

Naująjį lieptelį apžiūrėjęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas spaudė rankas aktyviems bendruomenės nariams ir dėkojo už iniciatyvas.

Neveroniškiai planuoja ir toliau tvarkyti paplūdimį: atvežti smėlio, įrengti patogesnį išlipimą į krantą. Neveronių bendruomenės centro pirmininkė Oksana Šukaitienė pasakojo, kad aktyvūs gyventojai sutvarkė ne vieną apleistą miestelio vietą.

„Gyventi tokioje bendruomenėje yra didelis malonumas. Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie sodina medelius, gėles, jas laisto ar kitaip prisideda prie Neveronių gražinimo“, – kalbėjo bendruomenės vadovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA