Į kauniečių kišenes gali grįžti daugiau nei 600 tūkstančių eurų | Kas vyksta Kaune

Į kauniečių kišenes gali grįžti daugiau nei 600 tūkstančių eurų

BNS 2018/07/26 09:59
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija ketvirtadienį planuoja nagrinėti, ar centralizuotai šilumą tiekianti „Kauno energija“ turi grąžinti vartotojams apie 0,6 mln. eurų permokos.

„Kauno energijos“ atstovas Ūdrys Staselka teigia, kad bendrovė sutinka grąžinti lėšas vartotojams, bet, priklausomai nuo komisijos sprendimo, neatmeta galimybės bylinėtis teisme.

„Mes savo pozicijų nekeičiame (dėl lėšų grąžinimo vartotojams – BNS), lygiai kaip ir nekeičiame tos pozicijos, kad esame teisūs šiuo klausimu, bet, nepaisant to, vykdysime sprendimą. Sprendimo kol kas nėra, jis bus tik ketvirtadienį (…) Nežinome, kas tai galėtų būti – gal bauda, gal kažkokia kitokia sankcija“, – BNS sakė Ū. Staselka.

Komisija neskelbia, kas konkrečiai bus svarstoma – jos darbotvarkėje rašoma: „dėl sankcijos skyrimo (…) už licencijuojamos veiklos sąlygų pažeidimus“, taip pat nurodomas kovo mėnesį baigtas neplaninis bendrovės patikrinimas.

Komisija kovo pabaigoje baigė neplaninį „Kauno energijos“ patikrinimą ir nustatė, jog bendrovė nuo 2016 metų rugpjūčio iki 2018 metų vasario neteisingai skaičiavo palyginamąsias šilumos gamybos sąnaudas. Dėl to bendrovė turės iš savo pelno vartotojams grąžinti 653,5 tūkst. eurų.

Pasak komisijos, pagal įstatymą aukcionuose superkama šiluma negali būti brangesnė negu šios sąnaudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA