Tvora – jaukiai sklypo aplinkai | Kas vyksta Kaune

Tvora – jaukiai sklypo aplinkai

Organizatorių nuotr.

Nuosavame žemės sklype pastatytas gyvenamasis namas, tvarkinga aplinka, joje esanti augmenija, tvora bei įmontuoti vartai sudaro vientisą vaizdą privačioje teritorijoje, kurioje gyvena būsto šeimininkai. Statant gyvenamąjį ar sodo namą, kuriant jo interjerą, aplinką, specialistai taip pat pataria atkreipti dėmesį į tvoros spalvą, jos architektūrinį sprendimą, kadangi remiantis dizainerių bei architektų rekomendacijomis, bendrame žemės sklype esantys statiniai turi sudaryti harmoniją.

Tvora.eu specialistai rekomenduoja pasirinkti tvorą, kuri būtų ilgaamžė, o jos stilius – artimas gyvenamajam ar sodo namui. Pastebima tendencija, jog vis dažniau statomi ne tik klasikinio stiliaus namai, bet ir nevengiama nestandartinių architektūrinių sprendimų, prie kurių derinama norima montuoti tvora. Šiuolaikiški ornamentai, vizualizacijos tvoroje privačiai teritorijai suteikia modernumo ir unikalų, išskirtinį vaizdą.

Derinant tvorą su sklype esančiu namu, būtina atkreipti dėmesį ne tik į jos išvaizdą, bet ir kokybiškumą, atsparumą aplinkos veiksniams kaip karštis, šaltis, vėjas, lietus. Taip pat daugeliui šeimų svarbiu aspektu tampa tvoros priežiūra. Pastebima rinkos tendencija, jog vienos populiariausių išlieka daug priežiūros nereikalaujančios tvoros, kurių vos po kelių metų nereikėtų keisti naujomis.

Renkantis tvorą patariama atkreipti dėmesį į tokius aspektus kaip medžiagos, iš kurių ji yra pagaminta, atsparumas puvimui, galimi spalvos pakitimai ir pan. Kainos ir kokybės santykis yra vienas svarbiausių aspektų, turinčių įtakos šeimų apsisprendimui įsigyti norimą tvorą. Ilgaamžės, kokybiškos, patikimų gamintojų tvoros gali kainuoti brangiau, tačiau be jokios abejonės tampa investicija ilgiems dešimtmečiams.

Tvoros gali būti pagamintos iš akmens, medienos, metalinių horizontalių profilių, aliuminio, metalo lakštų, plastiko, specialaus tinklo ir pan. Tam, kad būtų lengviau išsirinkti tvorą, pirmiausia, derėtų apgalvoti, kokiai paskirčiai tvora yra reikalinga: žymėti teritoriją, ar siekiant užtikrinti sklypo privatumą bei saugumą. Jeigu tvora reikalinga aptverti jau minėtus gyvenamuosius ar sodo namus, jų šeimininkai siekia atskirti privačią teritoriją nuo kaimynų ir apsisaugoti nuo galimų vagišių.

Kadangi kiekvienai šeimai svarbu ne tik tvoros privatumo bei saugumo funkcijos, bet ir jos išvaizda, suteikianti jaukumo bendram sklypo vaizdui, specialistai pataria rinktis klasikinių spalvų tvoras: juoda, pilka, ruda, žalia. Šios gamtoje aptinkamos spalvos puikiai dera prie gyvenamųjų namų ir gamtos, kuri supa sodybas. Jeigu minėtos spalvos šeimoms atrodo nuobodžiai, dizaineriai rekomenduoja tvoras paįvairinti ornamentais, vizualizacijomis, kurios gali būti sukurtos individualiu klientų pageidavimu. Taigi, kiekvienas sodybos šeimininkas kartu su specialistų pagalba gali susikurti individualią ir išskirtinę tvorą.

Kiaurymės – dar vienas tvorų bruožas, apie kurį reikia pagalvoti, jeigu renkamasi tokio tipo tvorą. Turint nedidelių augintinių, kurie nemažai laiko praleidžia lauke, rekomenduojama išsirinkti nedideles kiaurymes turinčią torą, per kurias naminiai gyvūnai neturėtų galimybės pabėgti. Jeigu ties tvoros pasirinkimu, montavimu susiduriama pirmą kartą, būtina pasidomėti, ar šiai statyti nereikia leidimo.

Pavyzdžiui, jeigu norima montuoti tvorą, aukštesnę nei 2 metrai, kuri ribojasi su gretimu žemės sklypu, yra būtina iš kaimynų gauti rašytiną sutikimą. Taip pat būtina atkreipti dėmesį, ar nuosavas žemės sklypas nėra įsikūręs saugomoje teritorijoje, nacionaliniame parke ar kitoje panašioje vietovėje. Taigi, išsirinkus kokybišką, modernaus ar klasikinio stiliaus tvorą, kuri privačiai žemės sklypo aplinkai suteikia jaukumo, harmoningumo ir vientisumo vaizdą, galima ją montuoti taip užtikrinant nuosavų namų privatumą bei saugumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA