Nelaimė vandens atrakcionų parke Lampėdžiuose: berniuką išvežė medikai | Kas vyksta Kaune

Nelaimė vandens atrakcionų parke Lampėdžiuose: berniuką išvežė medikai

Skaitytojo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Ketvirtadienį, prieš 13 val., „Kas vyksta Kaune“ pasiekė informacija apie nelaimingą atsitikimą neseniai Lapmėdžio ežere atsidariusiame batutų parke „Water Inn“. Parkritusį vaiką specialia lenta į krantą plukdė ugniagesiai, jis buvo išvežtas į gydymo įstaigą.

„Lampėdžiuose, karstyklėse, vėl susižeidė žmogus. Įvykio vietoje – greitoji medicinos pagalba su gaisrininkais. Išplaukė su lenta pargabenti, vaiką iškėlinėja nuo karstyklių“, – pranešė įvykio liudininku tapęs skaitytojas Edmundas, priminęs, kad užvakar čia pat mergina susilaužė stuburo slankstelį.

Vyro teigimu, berniukas buvo gulimoje padėtyje, o parplukdžius į krantą užkeltas ant neštuvų. „Reiškia, buvo kritimas ir įtariama stuburo arba kaklo pažaida, dėl ko nukentėjusysis imobilizuojamas. Turbūt, krito – daugiau nėra kaip susižeisti“, – sakė medicinoje nusimanantis kaunietis.

Pasiteiravus, ar pats išbandė atrakcionus ir ar jie jam nepasirodę pavojingi, Edmundas teigė tik planavęs čia apsilankyti, tačiau du nemalonūs nutikimai per tris dienas privertė vyrą susimąstyti.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) Operacinio vadovavimo skyriaus specialistas „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad prie Lampėdžio ežero atvyko greitosios medicinos pagalbos ir ugniagesių ekipažai.

2009 m. gimusiam berniukui įtarta nugaros trauma. „Iki batutų buvo nuplukdyta gelbėjimo lenta, medikai uždėjo vaiką ant lentos, įtvirtino ir parplukdė į krantą. Berniukas išvežtas į gydymo įstaigą“, – dėstė pašnekovas.

Vandens batutų parko „Water Inn“ vadovas Robertas Razgus „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad berniukas pramogavo su tėčiu, jie buvo išklausę visą saugos instruktažą.

„Vaikas nukrito nuo „ledkalnio“, ir nors nelaimė nebuvo tokia rimta kaip įvykusi užvakar, parko darbuotojai ėmėsi veiksmų jo saugumui užtikrinti bei laikydamiesi procedūrų iškvietė specialiąsias tarnybas“, – kalbėjo R. Razgus.

„Ledklanio“ figūra, šalia kurios susižalojo ir mergina, po šio įvykio uždaroma visam laikui, didinamas gelbėtojų skaičius, plečiamas pramogautojams teikiamas instruktažas. Kaip minėjo „Water Inn“ vadovas, bus šnekama apie kiekvieną figūrą atskirai: ką tam tikroje situacijoje daryti, kaip lipti, kaip teisingai kristi.

„Stebėsime žmones dar atidžiau – visada būsime šalia, prižiūrėsime, padėsime ir drausminsime, kad nebūtų pavojingai išdykaujama“,- prevencijos planu dalijosi R. Razgus, pripažinęs, kad šios nelaimės netikėtos ir skaudžios patiems parko darbuotojams.

Pašnekovas patikino, jog palaikomas kontaktas su mažamečio tėvais – iš jų operatyviai sužinojo vaiką jau esant namie ir jaučiantis gerai. Po apžiūros rimtesnių sužeidimų nenustatyta, R. Razgaus žodžiais, buvo daugiau išgąsčio nei bėdos.

„Iš šono incidentas galbūt atrodė skausmingas dar ir dėl to, kad pagal aptartas procedūras kvietėme ugniagesius, medikus. Nenorime pridaryti daugiau bėdų, patys pleistro neklijuojame. Džiaugiamės, kad berniukas namie ir jam viskas gerai“, – teigė parko vadovas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad liepos 24 d., apie 13.50 val., vandens batutų parke Lampėdžio ežere susižalojo 18-metė mergina. Greitosios medikams ir tąkart prireikė ugniagesių pagalbos.

Kaip nurodė Kauno apskrities PGV, nukentėjusiajai uždėtas kaklo įtvaras, ji paguldyta ant stabilizavimo lentos ir pargabenta į krantą. Lipdama ant pripučiamo „ledkalnio“, mergina nukrito ir patyrė nugaros bei dubens sumušimus, o Kauno klinikose jai diagnozuotas stuburo slankstelio lūžis.

„Water Inn“ parkas Kaune oficialiai atidarytas šių metų birželio 2 d. Įmonės „Bilsera“ valdomi to paties pavadinimo parkai taip pat veikia Vilniuje, Trakuose, Salotėje, Druskininkuose, Dauguose ir Zarasuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA