Kauno rajono gyventoją nužudę vyrai įtariami ir kitu žiauriu nusikaltimu | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono gyventoją nužudę vyrai įtariami ir kitu žiauriu nusikaltimu

Kauno apygardos prokuratūros inf. 2018/07/26 16:00
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Auksė Lipkevičienė baigė dviejų nužudymų, įvykdytų 2014 ir 2015 metais, ikiteisminius tyrimus. Kaltinimai nužudžius du vyrus, o vėliau jų kūnus paslėpus, pareikšti G. M. ir V. T.

2015-ųjų kovo pabaigoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl be žinios dingusio vyro. Pareigūnams besiaiškinant aplinkybes, praėjusių metų birželio mėnesio pabaigoje nustatyta, kad vyras nužudytas, o jo kūnas užkastas vieno privataus gyvenamojo namo kieme.

Sulaikius du įtariamuosius jie papasakojo, kad išgertuvių metu susipyko su draugu, mirtinai jį sumušė ir kūną užkasė prie namo. Po kelių dienų kūną jie iškasė ir nuvežę išmetė į Nemuno upę.

Tokiu būdu policijos pareigūnams ir prokurorams besiaiškinat prie gyvenamojo namo rasto užkasto Kauno rajono gyventojo nužudymą, išaiškėjo ir kitas, minėtų vyrų, galimai padarytas labai sunkus nusikaltimas – dar vienas nužudymas.

Nustatyta, kad 2014-aisiais metais Nemuno upėje rastas vyro lavonas galimai yra tų pačių vyrų auka. Ikiteisminiai tyrimai dėl dviejų vyrų nužudymų buvo sujungti. G. M ir V. T. skirtos kardomosios priemonės – suėmimas.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo apklausta daug liudytojų, atliktos įvairios ekspertizės, gautos specialistų išvados.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai. Prokurorės A. Lipkevičienės teigimu, abu šiuos nužudymus tyrę Kauno kriminalistai atliko didelį darbą, aiškindamiesi visas šių nusikaltimų aplinkybes.

Baudžiamasis kodeksas už tyčinį nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų.

Ši byla bus nagrinėjama Kauno apygardos teisme.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA