Kauno muitininkų rankose – 22 tonų nelegalaus dyzelino tyrimas | Kas vyksta Kaune

Kauno muitininkų rankose – 22 tonų nelegalaus dyzelino tyrimas

LR muitinės nuotr.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai, padedant Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams, pasienyje su Lenkija sulaikė krovininį vilkiką, į Lietuvą vežusį 26 plastikines talpas su nelegaliu kuru. Beveik 22 tonos dyzelino gabentos deklaravus krovinį kaip tepalinę alyvą.

Kaip informuojama LR muitinės pranešime, muitinės ir VSAT pareigūnai iš Lenkijos į Lietuvą įvažiavusį krovininį vilkiką „DAF“ patikrinimui sustabdė dar liepos 17 d. vakarą, buvusiame Kalvarijos pasienio poste.

Mašinos vairuotojas, Lenkijos pilietis A. Ch., atrodė labai sutrikęs, pareigūnams net negalėjo paaiškinti, kur tiksliai gabena krovinį – 26 plastikines talpas, su skysčiu, kuris krovinio dokumentuose buvo apibūdintas kaip tepalinė alyva.

Kilus įtarimams, jog vežama ne alyva, o dyzelinis kuras, krovinys buvo sulaikytas, paimti jo mėginiai, kurie perduoti Muitinės laboratorijos ekspertams. Pastarieji šiomis dienomis pateikė išvadas, jog pareigūnų įtarimai buvo pagrįsti: į Lietuvą išties gabentas nelegalus kuras – dyzelino (gazolio) ir sunkiųjų naftos alyvų mišinys.

Anot pareigūnų, įvežus į Lietuvą, skystis paprastai slapčiomis nupilamas, papildomai atskiedžiamas dyzelinu ir parduodamas vairuotojams. Toks kuras rimtai kenkia mašinų varikliams: gali sugesti jų purkštukai, kurių remontas kainuoja labai brangiai.

Iš viso buvo sulaikyta 21 760 kg kuro, kurio vertė yra 23 979 eurų. MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA