Į testamento aferą įsivėlusios kaunietės išgirdo teismo sprendimą | Kas vyksta Kaune

Į testamento aferą įsivėlusios kaunietės išgirdo teismo sprendimą

Asociatyvi / teismai.lt nuotr.

Kaip nurodoma Šiaulių apylinkės teismo pranešime spaudai, dėl įrodymų trūkumo išteisintos sukčiavimu kaltinta Nomeda Gaišun ir netinkamu tarnybos pareigų atlikimu kaltinta notarė Rūta Palšauskienė.

Antradienį Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmuose paskelbtas nuosprendis dviem Kauno gyventojoms. Dėl įrodymų trūkumų teismas išteisino buvusią notarę R. Palšauskienę, kuri byloje kaltinta tarnybos pareigų netinkamu atlikimu ir N. Gaišun, kaltintą sukčiavimu.

„Byloje buvo nustatyta, kad kaltinantys įrodymai yra silpnesni už objektyviai byloje nustatytas abi kaltinamąsias teisinančias aplinkybes. Kaltinamosios nepadarė joms inkriminuojamų veikų, todėl neatsako už savo veikas, tik formaliai atitinkančias nusikaltimų požymius – teismas nagrinėjo kaltinimus tik byloje pateikta apimtimi“, – sakė bylą nagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmų teisėja Danutė Kregždienė.

Išteisinamajame nuosprendyje teismas pažymėjo, kad nebuvo surinkti įrodymai, jog kaltinamosios būtų bendrininkavusios darant nusikalstamas veikas. Teismas nustatė, kad R. Palšauskienės padaryti pažeidimai yra drausminės atsakomybės dalykas, o N. Gaišun, kuri buvo kaltinta sukčiavimu, siekė užvaldyti ne svetimą, o santuokos metu įgytą sutuoktinio turtą, kuris tarp jų nebuvo padalintas – tai yra civilinės teisės dalykas.

Šiaulių apylinkės teismas primena, kad notarė R. Palšauskienė buvo kaltinama netinkamu pareigų atlikimu, nes neįsitikinusi jo veiksnumu patvirtino testamentą asmens, kuris dėl sunkios ligos – buvo ištiktas komos – negalėjo išreikšti savo valios. Testamentu visas turtas buvo paliktas sutuoktinei N. Gaišun, kuri buvo kaltinama sukčiavimu, nes organizavo testamento sudarymą.

Nukentėjusioji, sirgusio vyro motina Marija Krištanienė, kreipėsi į teismą dėl testamento panaikinimo. 2016 m. rugsėjį Kauno apylinkės teismo sprendimu testamentas buvo panaikintas. Minėtas teismo sprendimas buvo apskųstas Kauno apygardos teismui, tačiau pastarasis 2017 m. kovą priėmė nutartį, kuria paliko galioti pirmos instancijos teismo sprendimą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA