Eigulių mikrorajono gyventojai skęsta šiukšlėse: „Netrukus čia gali atsirasti žiurkių“ | Kas vyksta Kaune

Eigulių mikrorajono gyventojai skęsta šiukšlėse: „Netrukus čia gali atsirasti žiurkių“

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Eigulių mikrorajono gyventojai skęsta šiukšlėse. Naujųjų atliekų konteinerių atsiradimas nepasiteisina, sako jie. Negana to, atsakingos bendrovės darbuotojai esą jau kurį laiką neatvažiuoja švarinti aplinkos, taip suteikdami progą asocialiems asmenims bei paukščiams kapstytis šiukšlėse sukeliant dar didesnę netvarką.

[galerija kiek=”4″]

„Nebežinome, kaip kalbėtis su „Kauno švaros“ atstovais. Paskutinė viltis – viešumas. Prieš dvi savaites jie išvežė seną šiukšlių konteinerį, o nauji konteineriai jau savaitę kaupini atliekų. Benamiai šiukšlių maišus išdrasko, o varnos tas šiukšles išnešioja kelių metrų spinduliu. Ką jau kalbėti apie smarvę..?“, – pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Kauniečiai, gyvenantys Šiaurės prospekto ir Ašigalio gatvių sankirtoje esančiuose daugiabučiuose, tikina apie situaciją pranešę ne tik bendrovės „Kauno švara“ atstovams, bet ir miesto valdžiai bei aplinkosaugos departamentui. Tačiau palankių sprendimų nesulaukta

„Netrukus čia gali atsirasti žiurkių bei kitų ligų nešiotojų. Du atliekų konteineriai skirti aptarnauti 4-5 namams. Čia neretai pasitaiko ir asmenų, kurie meta savo šiukšles į naujuosius konteinerius net, jei ir negyvena aplinkiniuose namuose. Nežinome, kokiu grafiku „Kauno švara“ atvažiuoja ištuštinti konteinerių, tačiau jau dvi savaites jų niekas nematė kieme. Dėl šios priežasties, gyventojai praėjusį ketvirtadienį pradėjo krauti šiukšles šalia konteinerių. Kasdien vaizdas vis blogėja“, – skundžiasi jie.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su įmonės „Kauno švara“ Atliekų tvarkymo skyriaus vadovo pavaduotoju Viliumi Tumynu, paaiškėjo, jog įsivėlus klaidai, atliekų konteineriai minėtu adresu ištuštinti nebuvo. „Atsiprašome gyventojų dėl sukeltų nepatogumų. Ekipažas šios vietos sutvarkymui jau išsiųstas“, – tikino jis.

Kad pavyktų greičiau ir efektyviau išspręsti kylančias problemas, gyventojai gali kreiptis tiesiogiai nemokamu telefonu 8 800 00111, patarė V. Tumynas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA