Lenktynėse Palangoje – gausi Matijošaičių šeima: žinomam tėčiui teko keisti gyvenimo būdą | Kas vyksta Kaune

Lenktynėse Palangoje – gausi Matijošaičių šeima: žinomam tėčiui teko keisti gyvenimo būdą

delfi.lt 2018/07/21 14:34

Palangoje netyla lenktyninių bolidų variklių riaumojimas – šiuo metu vykstančias „1006 km“ lenktynes atvyko stebėti visas būrys žmonių. Tarp jų – ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis bei neseniai pirmagimio sulaukusi Dainiaus ir Monikos Matijošaičių šeima.

Į lenktynes neseniai iškepti tėveliai atvyko ant rankų sūpuodami savo sūnų. Pasiteiravus Dainiaus, ar jis nesigaili, kad šiais metais lenktynėse nedalyvauja, vyras patikino, kad tikrai ne.

„Aš jau išaugęs iš tų, liaudiškai pasakius, tryzniojimų. 10 metų pakankamai intensyviai lenktyniavau. Šiemet specialiai tokį sprendimą priėmiau. Dabar turiu kūrybinę pertrauką ir jos principingai laikausi. Nesigailiu, kad nevažiuoju. Be įtampos galiu su žmonėmis bendrauti“, – ant rankų laikydamas savo sūnų DELFI sakė jis.

Anot D. Matijošaičio, tokį sprendimą nulėmė ir šeimos pagausėjimas. „Rudenį žinojome, kad pavasarį gims šis pilietis, todėl tokį sprendimą ir priėmiau. Lenktyniniais reikalais neužsiiminėju“, – tvirtino lenktynininkas.

Vyras neslepia, kad po sūnaus gimimo teko šiek tiek keisti gyvenimo būdą. „Dabar gyvenime reikia labiau viską planuoti. Visur judam, su vaiku keliaujame. Bet reikia daugiau pasiruošimo, nebegali atsistoti ir eiti, kur nori ir kada nori. Dabar reikia prieš darant pagalvoti“, – atviravo vyras.

Naktį prie vaikelio, anot jo, keliasi ir jis, ir žmona Monika. Tokį vyro atsakymą išgirdusi moteris nusijuokė. „Pradžioje jis atsikeldavo bent vieną kartą per naktį“, – šypsenos veide neslėpė ji.

Toks žmonos akibrokštas privertė Dainių juoktis. „Šiandien kėliausi vieną kartą! Vaikas nekelia jokių problemų, užtenka atsikelti du kartus per naktį. Kartais mama pamaitina, kartais aš. Paskutiniu metu mama“, – paaiškino jis.

Tėvystės jausmas, anot jo, yra nepaprastas. „Kai neturi vaikų, jį sunku nupasakoti. Visi mano draugai, kurie turi vaikų, sakydavo „oi, pamatysi kaip bus“. Tai jausmas, kurį rekomenduoju patirti visiems vyrams“, – įsitikinęs Dainius.

Monika antrino, kad jaučiasi puikiai. „Man nesunku. Kol kas vaiką palieku tik Dainiui. Man nėra baisu palikti vaiką, tik nėra kam. Tiek mano tėvai, tiek Visvaldas – visi dirba. Kol kas nėra reikalo samdyti auklę. Bet tik aš arba Dainius prižiūrime. Kai Dainius eina į darbą, laukiu, kada jis sugrįš ir tada palieku vyrus kartu“, – pasakoja ji.

Išsimiegoti jauniems tėvams irgi pavyksta puikiai. „Esu aktyvi, dieną niekada nemiegu, tai kartais po kokios savaitės pajaučiu nuovargį. Tada nueinu miegoti anksčiau“, – gyvenimo ritmą nusakė Monika.

Bendraujant su jauna šeima sunku nepastebėti jų sūnaus ramumo: kol aplink nenutyla lenktyninių bolidų variklių garsai, vaikas ramiai snaudžia.

„Triukšmas mums nebaisus. Tai yra gyvenimas. Mūsų sūnus pakankamai tolerantiškas dienos metu. Naktimis mes jam duodame tyliai gyventi, kad suprastų, kada naktis, kada diena. Nieko čia baisaus kartais paklausyti to triukšmo“, – svarstė Dainius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA