Kauniečiai niršta: visą karštą šeštadienį teko praleisti be vandens (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai niršta: visą karštą šeštadienį teko praleisti be vandens (papildyta)

Asociatyvi / DELFI nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją šeštadienio popietę pasiekė įpykusių gyventojų skundai. Jų teigimu, dėl Vytauto prospekte vykdomų darbų šeštadienį be įspėjimo Kauno centre buvo nutrauktas vandens tiekimas. Atsakingi asmenys kauniečiams pagelbėti negalėjo.

Kaip portalui rašė Rita, nuo pat ankstaus ryto dalis Kauno centro gyventojų liko be geriamojo miesto vandens. „Ir taip jau beveik aštuonios valandos. Pati gyvenu centre ir toks šeštadienis, kai piktybiškai atjungiamas ir nepajungiamas vanduo, jau ne pirmas“, – liepos 21 d. popietę aiškino moteris.

Ji teigė skambinusi į vandentiekį prižiūrinčią įmonę „Kauno vandenys“ – ten sužinojo, kad kažkokiai bendrovei yra duotas savivaldybės leidimas iki 12 valandos tvarkytis Vytauto prospekte. Visgi apie 15 val. vandeniui iš čiaupų vis netekant tapo akivaizdu, kad įmonė įsipareigojimų nesilaiko.

„Mūsų gyvenamajame name yra kelios šeimos, sergantis žmogus, yra ir su mažais vaikais, tad vanduo ypač svarbus kai taip karšta. Elementarios higienos nėra“, – antisanitarinėmis sąlygomis piktinosi kaunietė.

Paskutinį kartą į vandentiekį ji tvirtino skambinusi 15 val. – darbuotojas nieko tikro negalėjo pasakyti. „Tiesiog nesiskaito su gyventojais. Ir pastebėjau, kad tą daro šeštadieniais, kai nėra kam paskambinti ir teirautis“, – savivale ir neatsakingumu stebėjosi skaitytoja.

„Beje, mūsų namui, stovinčiam K. Donelaičio gatvėje, nebuvo pranešta, kad nebus vandens. Kaip ir kitų šalia esančių namų gyventojams. Paprastai panašiais atvejais skelbimus iškabindavo iš anksto, bet šiemet kažkodėl niekas nesivargina įspėti gyventojų“, – kalbėjo kaunietė.

Papildyta

Bendrovės „Kauno vandenys“ generalinis direktorius Vilius Burokas „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare teigė, kad minėtu adresu darbus vykdė UAB „Požeminių linijų statyba“. Liepos 21 d. laikinas vandens nutraukimas planuotas nuo 9 val. iki 12 val., o vartotojai, patenkantys į šią teritoriją, esą buvo informuoti iš anksto – išplatinus pranešimus.

„Tačiau vykdant linijos atjungimo darbus vandentiekio šulinyje Vytauto pr., Kęstučio g. įvyko vandentiekio linijos avarija – dėl minėtos priežasties dalies gyventojų nebuvo galimybės informuoti. Laikinai vandens tiekimas buvo nutrauktas penkiasdešimčiai namų ūkių. Likvidavus avariją, vandens tiekimas atnaujintas 16 val.“ – prailgusių nepatogumų priežastis aiškino V. Burokas.

Kaip sakė jis, „Kauno vandenys“ apie planuojamus vandentiekio remonto darbus ir laikinus vandens nutraukimo faktus gyventojus informuoja pranešimais, tačiau avarijos atveju informuoti gyventojus bendrovė galimybės neturėjo.

„Informacija apie numatomus darbus taip pat skelbiama UAB „Kauno vandenys“ internetiniame puslapyje, skiltyje „Atliekami darbai“ ir įmonės „Facebook“ paskyroje. Artimiausiu metu numatomi vandentiekio tinklo ir įvado rekonstrukcijos darbai Laisvės al. ir Romainių g.“, – įspėjo „Kauno vandenų“ generalinis direktorius.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA