Kariai Kauno rajone vaikams įrengė pojūčių taką | Kas vyksta Kaune

Kariai Kauno rajone vaikams įrengė pojūčių taką

Kauno raj. savivaldybės inf. 2018/07/20 18:02
krs.lt nuotr.

Norint padaryti ką nors prasmingo, reikia tik noro ir geros širdies. Tuo įsitikino ir Kauno rajono savivaldybės Socialinių paslaugų centro kolektyvas, kuriam pagalbos ranką ištiesė kariai.

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų oro stebėjimo ir kontrolės valdybos oro erdvės kontrolės centro vyr. seržantas Linas Šapauskas su Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriaus Dienos socialinės globos centrą lankančiais vaikais pirmą kartą susitiko vesdamas „Amici art“ neformalaus švietimo užsiėmimą. Po susitikimo pasisiūlė prisidėti prie centro veiklos. Skyriaus Dienos socialinės globos centro darbuotojos senokai svajojo apie basų kojų pojūčių taką, todėl nieko nelaukusios pasiūlė šią idėją.

Linas Šapauskas, eiliniai Audrius Šimbelis ir Jonas Laurinavičius, grandinis Stefanas Zdanovičius, vyr. eiliniai Kęstutis Šukys ir Tomas Tamaliūnas atliko namų darbus: pasidomėjo, kokie pojūčių takai jau egzistuoja, apgalvojo medžiagų eiliškumą (kad po aštresnio pojūčio sektų švelnesni ir atvirkščiai) ir pasirūpino priemonėmis.

Dienos socialinės globos centro, įsikūrusio Ežero g. 23, Kaune, vidiniame kiemelyje laisvu laiku kelias dienas darbavęsi kariškiai liepos 18 d. užbaigė 10 metrų pojūčių taką, kuris buvo pavadintas „Basos pėdos”.

Džiugu, kad vaikai taip pat galėjo dalyvauti kūrybos procese: vyko į mišką, ieškojo, rinko bei išdėliojo kankorėžius jiems skirtoje vietoje.

Pojūčių taką sudaro 8 zonos iš natūralių medžiagų: smėlio, medžio mulčiaus, smulkios skaldos, kaladėlių, pušų bei eglių kankorėžių, plokščių akmenų, grūdų. Ateityje kai kurias medžiagas bus galima keisti ir tai daryti kartu su vaikais. Rudenį bendruomenė ketina rinkti kaštonus arba giles.

Išbandyti pojūčių taką vaikams sekėsi įvairiai: vieni drąsiai ėjo patys, kiti darbuotojų padedami, tretiems prireikė laiko, kad išdrįstų nusiimti batus. Atsidėkodami vaikai kariškiams įteikė savo piešinį ant drobės.

Dienos socialinės globos centro vaikai ir darbuotojai nuoširdžiai dėkoja vyr. seržantui Linui Šapauskui ir jo komandai už gerumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA