Lietuvių kelionė į Kauną: devynias valandas vėlavęs skrydis, sutrikdyta sveikata ir jokio paaiškinimo | Kas vyksta Kaune

Lietuvių kelionė į Kauną: devynias valandas vėlavęs skrydis, sutrikdyta sveikata ir jokio paaiškinimo

Archyvo / R.Tenio nuotr.

Ketvirtadienio popietę iš Alikantės į Kauną turėjęs skristi „Ryanair“ oro linijų lėktuvas nepakilo – kelias valandas orlaivio viduje praleidę, vėliau iš jo išprašyti ir iki vidurnakčio nežinioje laikyti, keleiviai piktinosi oro uoste kilusia suirute.

Su portalu „Kas vyksta Kaune“ susisiekė lėktuvo keleivė teigė, kad lėktuvas nekilo devynias valandas – 15:25 val. vietos laiku turėjęs pakilti orlaivis Alikantę paliko tik po vidurnakčio, o visą tą laiką keleiviai buvo palikti nežinioje.

„Tiek lėktuve, tiek lauke buvo tvanku, o lėktuvas nekilo. Po trijų valandų alinančiame karštyje buvome nuvežti atgal į terminalą, bet blogiausia, jog keleiviams oro linijų atstovai nieko nepaaiškino. Išskridome tik po vidurnakčio, o viskas, ką gavome – penkių eurų kuponas maistui ir atsiprašymas“, – portalui kalbėjo moteris.

Skaitytoja taip pat paskaoja, jog bilietų kaina viršijo 150 eurų, tad ji tikrai kreipsis į „Ryanair“ siekdama gauti kompensaciją už vėlavimą ir patirtus nepatogumus. „Lėktuve buvo ir mažų vaikų, keleiviams sutrikdyta sveikata. Praėjus parai po incidento, mūsų šeimos vienerių vaikas po kelionės jaučiasi labai blogai“, – dėstė oro liijų paslaugomis nusivylusi skaitytoja.

Pasiteiravus, ar buvo pateiktas oficialus paaiškinimas apie susidariusią situaciją, moteris sako, jog nežinia ir yra vienas blogiausių situacijos aspektų. „Vėliau pavyko išsiaiškinti patiems – streikavo darbuotojai, kurie valdo lėktuvų pakilimus ir leisdavo pakilti tik po lėktuvą tam tikrais laiko tarpais“ – teigia lėktuvo keleivė.

Kauno oro uosto strateginės komunikacijos skyriaus vadovė Agnė Mažeikytė DELFI teigė neturinti informacijos, dėl kokių priežasčių skrydis buvo atidėtas.

Iš sistuacijos galima spręsti, jog „Ryanair“ streikai prasidėjo anksčiau, negu tikėjosi pati įmonė – Airijos pigių skrydžių bendrovė savaitės pradžioje pranešė, jog dėl lėktuvų personalo streiko liepos pabaigoje bus atšaukia 600 skrydžių. Lėktuvai, anot įmonės „Twitter“ paskyroje paskelbo įrašo, nebus vykdomi trečiadienį ir ketvirtadienį (liepos 25-26).

Tai sukels nepatogumų po 50 000 keleivių kasdien. Anuliuota po 200 skrydžių iš ir į Ispaniją, po 50 – iš ir į Portugaliją bei Belgiją. Tai sudaro 12 proc. dviejų dienų skrydžių.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA