Vienas garsiausių Lietuvos nusikaltėlių iš Kauno rajono pradėjo bado streiką | Kas vyksta Kaune

Vienas garsiausių Lietuvos nusikaltėlių iš Kauno rajono pradėjo bado streiką

delfi.lt 2018/07/20 17:13
Romas Zamolskis / Stopkadras

Iš Ramučių kilęs Lietuvos pilietis Romas Zamolskis, 2016 metų rugpjūtį nuteistas 15 metų laisvės atėmimo bausme griežtojo režimo kolonijoje dėl dalyvavimo Michailo Kloko nusikalstamos grupuotės veikloje, pradėjo bado streiką.

Portalas znak.com praneša, kad jis bausmę atlieka Jekaterinburgo 10-oje sugriežtinto režimo kolonijoje. Apie pradėtą bado streiką pranešė R. Zamoslkio žmona Svetlana Zamolskis. Savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ moteris teigia, kad jos vyras badauja ir negeria vandens jau tris dienas bei kreipiasi pagalbos į visuomenines organizacijas, prašydama aplankyti jos sutuoktinį.

Sverdlovsko srities įkalinimo įstaigų valdybos atstovas spaudai Aleksandras Levčenka znak.com žurnalistams patvirtino, kad tokią protesto akciją vienas iš 10-osios griežtojo režimo kolonijos kalinių tikrai vykdo.

„Pirmąją bado streiko dieną, dar liepos 18-ąją, kaip ir priklauso, jį aplankė prokuratūros atstovai. Su juo dirba psichologas, kalinį tris kartus per dieną apžiūri medikai, kurie stebi jo sveikatos būklę“, – pridūrė A. Levčenka.

Įvardyti priežastis, kodėl R. Zamolskis pradėjo bado streiką, A. Levčenka nepanoro. Tik patikslino, kad iš R. Zamolskio ir jo žmonos ne kartą gavo skundų dėl kalinimo sąlygų.

„Visi skundai buvo tikrinami, to ėmėsi ir Rusijos tyrimų komiteto bei prokuratūros darbuotojai. Nė vienas skundas nepasitvirtino. Turime pagrindo manyti, kad visi tie kreipimaisi ir protestai yra bandymas provokuoti. Tikslas vienas – palengvinti kalinimo sąlygas arba perkelti į kitą šalį, kur bus ketinama siekti jo paleidimo į laisvę“, – pridūrė A. Levčenka.

DELFI primena, kad iš Kauno r. (Ramučių k.) kilusio R. Zamolskio paieška buvo paskelbta dar 2001-aisiais metais. Kiek vėliau paskelbta ir tarptautinė paieška.

R. Zamolskį 1996 metais Kauno apygardos teismas pripažino kaltu dėl nužudymų, vagysčių, pasikėsinimo į policijos pareigūnų gyvybę. Kadangi vyras sirgo psichikos liga, teismas atleido jį nuo bausmės, pripažino nepakaltinamu ir paskyrė priverstinį gydymą psichiatrijos ligoninėje.

Tačiau po kelių metų, padedant bendrininkams, į ligoninę buvo atsiustas suklastotas fakso pranešimas apie sprendimą R. Zamolskį paleisti. Taip jis ištrūko į laisvę.

R. Zamolskis 2001 m. Vilniuje su Virginijum Savickiu prie parduotuvės „Maxima bazė“ užpuolė Lietuvos žemės ūkio banko inkasatorius. Tuo metu, kai vienas jų nešė pinigus į šarvuotą mikroautobusą, o kitas sėdėjo mašinoje, banditai puolė.

Iš maždaug 70 metrų atstumo R. Zamolskis automatu apšaudė mikroautobusą, o V. Savickis pistoletu šovė pinigus nešusiam inkasatoriui į galvą (medikams pavyko išgelbėti šį žmogų). Tąsyk jie pagrobė 70 tūkst. litų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA