5 naujos vietos pavalgyti Birštone po atviru dangumi | Kas vyksta Kaune

5 naujos vietos pavalgyti Birštone po atviru dangumi

Organizatorių nuotr.

Šią vasarą Birštono kurortas skaičiuoja net 29 vietas, kuriose galima pavalgyti. 5 iš jų – tik šiltuoju sezonu naujai atsidariusios maitinimo įstaigos, kuriose mėgautis maistu galima po atviru kurorto dangumi. Birštone ar apylinkėse įsikūrusios įstaigos siūlo kuo įvairiausią maistą – nuo itin populiarių gatvės užkandžių, sveikuoliškų kokteilių, iki restoranuose siūlomo degustacinio meniu, kuris kinta kas sezoną.

Pastebima, kad kurorte šiuo metu itin populiari koncepcija, kai nedidelės maitinimo vietos kuriasi šalia labiausiai lankomų kurorto erdvių: Nemuno pakrantės, Kneipo parko, ežerėlių ir kt. Naujausios erdvės pavalgyti: „Prieplauka Pizza&Grill“ picerija, „Vytautas mineral SPA“ terasa, „Royal SPA Residence“ terasa, „Sezonai“ stilizuota karieta, „Birštono Wake Park“ mėsainių kavinė.

Birštono kurortas vasarą./Organizatorių nuotr.

„Šiltuoju sezonu kurorto lankytojai dažnai klausdavo, kur Birštone galima paskanauti užkandžių išsinešti ar suvalgyti skanų desertą. Atrodo, vietų pavalgyti visada būdavo, tačiau didėjantys turistų srautai padiktavo tendenciją verslininkams šiltajam sezonui sukurti nedideles, jaukias, kurorto reikalavimus atitinkančias erdves, kuriose galima paragauti kuo įvairiausio maisto“, – teigia Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

„Prieplauka Pizza&Grill“ picerija

Ant Nemuno kranto įsikūręs kupolas, kuriame pagal kiekvieno užsakymą kepamos puikios picos. Laukdami maisto, svečiai gali klausytis gyvai atliekamos muzikos, kvėpuoti tyru kurorto oru bei stebėti Nemunu dažnai praplaukiančius turistinius laivus ar kurorto svečius, besimėgaujančius skirtingomis vandens pramogomis.

„Prieplauka Pizza&Grill“ picerija./Organizatorių nuotr.

Picerija traukia lankytojus ne tik dėl skanių picų, bet ir dėl nuostabaus vaizdo į Nemuno pakrantes bei skardžius, ar galimybe palydėti saulę.

„Vytautas mineral SPA“ terasa

Terasa suteikia galimybę greitai bei skaniai užkąsti besiilsintiems prie ežero bei gurmanams, ieškantiems naujų skonių! Tai vieta, kur galima paragauti gatvės maisto patiekalų, kur vyks įvairiausi renginiai su gyva muzika, poezijos skaitymu ir pan.

„Vytautas mineral SPA“ terasa./Organizatorių nuotr.

Terasos šeimininkai nuolat eksperimentuoja, tad čia bus galima išbandyti įvairiausius skonius ir nusikelti į skirtingus pasaulio kraštus. Meniu galima rasti ir grilio patiekalus su meksikietiškais ar Viduržemio jūros virtuvės padažais, šviežias salotos, mėsos iešmelius ar amerikietiškus mėsainius. Svarbiausia, kad viskas šviežia, pagaminta čia pat vietoje. O valgyti galima patogiai kupole prie staliukų arba sėdint ant pievelės, ar ant ežero kranto.

„Royal SPA Residence“ terasa

Tai ilgai puoselėta mintis, sukurti erdvę su galimybe pamatyti vaizdą į Nemuną, užuosti pušų kvapą, išgirsti paukščių čiulbėjimą. Terasa – skanaus maisto, nuostabaus vaizdo, žaidimų bei malonaus laisvalaikio junginys. „Royal SPA Residence“ terasoje svečių akivaizdoje kepami įvairūs gril patiekalai, galima patiems stebėti procesą, žaisti įvairius lauko žaidimus.

„Royal SPA Residence“ terasa./Organizatorių nuotr.

Terasa atidaryta ir lankytojų laukia kasdien nuo 8 val. iki 22 val., o grilio patiekalai kepami penktadienio ir šeštadienio vakarais bei sekmadienio popietėmis.

„Sezonai“ karieta

Stilizuota pašto karieta – mažas šeimos verslas. Tai vieta, kur ne tik gaminami natūralūs vaisių, daržovių ir uogų kokteiliai, šviežiai spaudžiamos sultys, ruošiama Neapolyje populiariausia kava „Kimbo“, bet siūloma pasimėgauti ir lietuviškos kiaulpienių, varnalėšų, gudobelės šaknų, gilių kavos, paragauti itin vertingos žmogaus organizmui kanapių arbatos.

„Sezonai“ karieta./Organizatorių nuotr.

Lankytojams ramiai praeiti pro šalį neleidžia mini vafliukai, kurie itin populiarūs Graikijoje bei burbulinių vaflių kvapas.

„Birštonas Wake Park“ mėsainių kavinė

Erdvė prie Birštono ežerėlių, kur buriasi aktyvų laisvalaikį mėgstantys poilsiautojai ir kurorto gyventojai. Pamėgę vandenlenčių parką svečiai, pasigesdavo maisto bei gėrimų, tad idėją atidaryti užkandinę suformavo patys parko lankytojai.

„Birštonas Wake Park“ mėsainių kavinė./Organizatorių nuotr.

Parko šeimininkai, patys mėgstantys mėsainius ir nusprendę pradėti juos gaminti, suprato, kad skaniam mėsainiui reikia: kokybiško jautienos paplotėlio, geros sviestinės bandelės, originalaus padažo. Mėsainių kavinėje didelis dėmesys skiriamas ir vegetarams, kurie mėsainius galės rinktis iš dviejų vegetariškų paplotėlių variantų.

Mėsainiai kepami nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vakaro, o atsigaivinti ledais, gaiviaisiais gėrimais ar puodeliu kavos galima kasdien.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA