Kratos metu policija aptiko nemenką kiekį nelegalių produktų | Kas vyksta Kaune

Kratos metu policija aptiko nemenką kiekį nelegalių produktų

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pareigūnai, tikrindami turimą informaciją, pas vyriškį aptiko ne tik nemenką kiekį galimai nelegalaus alkoholio distiliato, bet ir kontrabandinių cigarečių.

Atlikus kratą 52 metų vyrui priklausančiose patalpose, Kaune, Aukštuosiuose Šančiuose, pareigūnai aptiko daugiau nei 40 l skaidraus skysčio, turinčio alkoholio kvapą.

Taip pat kratos metu rasti ir paimti 47 pakeliai cigarečių, nepaženklinti Lietuvos Respublikos nustatyta tvarka.

Kauno miesto Panemunės policijos komisariate pradėtas administracinis tyrimas. Tiriamas akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas, laikymas, gabenimas ir naudojimas pažeidžiant nustatytą tvarką.

Tiesa, vyrui gresia ir baudžiamoji atsakomybė – už neteisėtą naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimą, laikymą ir gabenimą, turint tikslą realizuoti. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamąjį kodeksą gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galima telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA