Kauniečių istorija: visam namui atjungė vandenį ir užvirino vandens mazgo duris | Kas vyksta Kaune

Kauniečių istorija: visam namui atjungė vandenį ir užvirino vandens mazgo duris

Skaitytojų nuotr.

Antradienio vakarą su „Kas vyksta Kaune“ susisiekė portalo skaitytojai, pasipiktinę susidariusia situacija V. Čepinskio gatvėje. Anot kaunietės, viso daugiabučio gyventojai liko be vandens dėl vieno asmens užgaidų, kuris name net negyvena.

Minėtoje gatvėje esančio daugiabučio gyventoja Laura (tikras vardas redakcijai žinomas) pasakoja, jog daugiabučio vandens įvado mazgas yra įrengtas namo rūsio dalyje, kuri priklauso name negyvenančiam asmeniui. „Jis mums (namo gyventojams red. past.) sakė, jog rūsį kažkada nusipirko aukcione,“ – portalui kalbėjo kaunietė.

Iki šiandienos tarp daugiabučio gyventojų ir rūsio savininko jokių konfliktų nebuvo – anot Lauros, jie net nebuvo komunikavę. Tačiau kalbėti pradėti prireikė šiandien – kaunietė pasakoja, jog rūsio savininkas atvyko, visam namui atjungė vandens tiekimą ir, užvirinęs į patalpą vedančias duris, išvažiavo.

„Vanduo buvo užsuktas prieš vidurdienį. Radome savininko numerį, skambinome jam, tačiau atsakymo sulaukėme visiškai nežmogiško – siūlė vandenį semtis iš šulinio kibirais arba išsivesti žarną“, – suirzusi dėstė Laura. Labiausiai viso namo gyventojus šioje situacijoje supykdė tai, kad apie tokį poelgį jie nebuvo įspėti iš anksto – dvylikos butų gyventojai nebuvo pasiruošę, o tarp gyventojų netrūksta ir mažamečių vaikų bei žmonių su negalia.

Tarnybos, anot Lauros, negali niekuo padėti – gyventojai kreipėsi į visas žinomas įmones. „Manau pagal tvarką, jei norėtų iškelti bendrą namo vandens įvadą, rūsio savininkas turėjo kreiptis į „Kauno vandenis“ ir prašyti iškėlimo, ko jis nepadarė. Dabar tarnybų rankos surištos – nei „Kauno vandenys“, nei „Būsto valda“, administruojanti pastatą, negali įeiti į tą patalpą, nes tai yra privati žmogaus valda. Be to, visus pasitinka užvirintos durys“, – pasakojo kaunietė.

Gyventojai kreipėsi ir į Kauno apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą (Kauno apskr. VPK), tačiau ir šie negalėjo niekuo padėti. „Įvykį registravome, surinkome žmonių pareiškimus. Įvykis tiriamas, tačiau kol kas daugiau niekuo negalime padaryti“, – situaciją komentavo Kauno apskr. VPK budėtojas.

Su rūsio savininku antradienio vakarą portalui „Kas vyksta Kaune“ susisiekti nepavyko.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA