Riedučių manija išjudino Kauną | Kas vyksta Kaune

Riedučių manija išjudino Kauną

Ąžuolynas virto sporto tvirtove, visą vasarą kauniečiams siūlančia net 11 skirtingų nemokamų „Kaunas sportuoja“ užsiėmimų. Čia žmonės ne tik pasisemia energijos profesionaliose rytinėse treniruotėse, bet ir mokosi važiavimo su riedučiais subtilybių bei smagiai leidžia laiką su artimaisiais.

[galerija kiek=”4″]

Treniruočių finalas – naktinis riedėjimas Kaune

Pirmą kartą Kauno istorijoje suorganizuotos nemokamos riedučių treniruotės kiekvieną antradienio vakarą buria bemaž 100 aktyvaus laisvalaikio mėgėjų.

„Riedėjimo meno veržiasi išmokti ir maži, ir dideli. Treniruotėse gausiai lankosi šeimos, o ypač tėčiai, kurie atkakliai mokosi riedėjimo pradžiamokslio kartu su vaikais. Tai itin geras būdas smagiai praleisti laiką su šeima“,- įsitikinusi trenerė Kornelija Norvilaitė.

Kaune apstu vaizdingų vietų, kur galima važinėtis riedučiais: Ąžuolynas, Panemunė, kiti parkai. Bet būna atvejų, kai žmonės nemoka pastovėti ant riedučių, o jau nori riedėti per miestą.

Pasak K. Norvilaitės, tokiu atveju mokomasi stovėti ant žolės ir susipažįstama su riedėjimo taisyklėmis. Per pirmąją treniruotę tik pradėję riedėti, per antrąją daugelis jau būna užsikrėtę riedučių virusu ir demonstruoja naujus įgūdžius.

„Važinėjimas riedučiais skatina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklas, gerina kvėpavimą bei organizmo ištvermę, degina kalorijas, o svarbiausia, kad žmonės šia aktyvia veikla užsiima gryname ore. Ši priemonė labai pagerina pusiausvyrą, reakciją ir koordinaciją“,- privalumus vardijo trenerė ir LSU absolventė K. Norvilaitė.
Riedučių treniruotės turi neabejotiną poveikį raumenynui. Lavinami apatinės kūno dalies, šlaunų ir blauzdų raumenys. Taip pat intensyviai dirba pilvo presas, o kai važiuojama dideliais rankų mostais, dirba pečių juosta bei rankos.

„Svarbiausias treniruočių tikslas yra išmokyti žmones saugiai riedėti ir stabdyti. Vasaros uždarymo proga Kaune planuojama suorganizuoti naktinio riedėjimo renginį, todėl svarbu, kad žmonės saugiai jaustųsi ant riedučių. Ištikimiausi riedučių mėgėjai galės pritaikyti įgūdžius skriedami per naktinį miestą, tad turi dar daugiau nei mėnesį pasisemti patirties“,- sakė S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

Rytinės treniruotės – produktyvios dienos garantas

„Rytinės treniruotės suteikia energijos, išjudina, netgi pagreitina medžiagų apykaitą. Sportuojant greičiau atsibunda smegenys ir suaktyvėja kraujotaka. Tai atneša visapusiškos naudos tiek sveikatai, tiek visos dienos produktyvumui“,- įsitikinusi trenerė ir „I RUN LT“ įkūrėja Eglė Sakalaitė.

Kiekvieną ankstyvą antradienio rytą S. Dariaus ir S. Girėno stadione vykstančios „I RUN LT“ treniruotės orientuotos į viso kūno stiprinimą – didelis dėmesys skiriamas giluminiams raumenims, stabilumui ir jėgai.

Pasak E. Sakalaitės, dabar madinga tik bėgioti arba daryti kardio treniruotes, tačiau šią veiklą svarbu derinti su funkcinėmis treniruotėmis ir jėgos pratimais: „Žmogaus kūnas turi atlikti labai daug funkcinių įdirbių tam, kad būtų sveikas ir pasirengęs užsiimti kitomis sporto šakomis“,- sakė trenerė ir bėgimo entuziastė, turinti juodąjį karate meistrų diržą (1 DAN).

Daugiametės patirties kovų menuose turinti E. Sakalaitė į treniruotes įkomponuoja kovinius judesius: Taekwondo ir bokso elementus. Pasak jos, tokio tipo treniruotės gerina ištvermę, koordinaciją ir pagreitina medžiagų apykaitą, todėl itin naudingos norintiems numesti svorio.

Be to, kiekviena treniruotė būna skirtinga: „Žmonės niekada nežino, ko tikėtis. Jau po pirmų treniruočių daugelis pajaučia turintys raumenis ten, kur net nežinojo turintys“,- sakė daugkartinė Taekwondo Lietuvos ir tarptautinių čempionatų nugalėtoja E. Sakalaitė, treniruojanti daugiau nei 10 metų.

Nors treniruotės labiau pritaikytos turintiems pradinį fizinį pasirengimą, čia sporto džiaugsmą atranda tiek profesionalūs atletai, tiek pradedantieji. Kiekvienam pagal fizinį pasirengimą sureguliuojamas krūvis.

Rytinės treniruotės vyksta ne tik antradieniais, bet ir penktadieniais. Jos suvienija atostogaujančius arba dirbančius pamaininį darbą sporto entuziastus: „Sulaukiame ir mamyčių su mažais vaikais – jos treniruojasi stumdydamos vežimėlius arba žiūrėdamos, kaip vaikai žaidžia“,- apie funkcines treniruotes pasakojo Kornelija Norvilaitė, trenere dirbanti 2 metus.

Pasak trenerių, sportas stipriai paveikia ne tik savijautą ar išvaizdą, bet ir bendrą požiūrį į gyvenimą – pas žmones atsiranda kur kas daugiau pozityvo. Tad geriausia pradėti sportuoti kuo anksčiau, kad tai teiktų malonumą ir džiaugsmą, o ne būtų priežastis gydyti traumą ar ligą.

Be šių treniruočių, kauniečiai gali lankyti zumba, pilateso, jogos, golfo treniruotes. Išmokti taisyklingai bėgioti su olimpiečiu Remigijumi Kančiu. Specialios treniruotės paruoštos vaikams bei senjorams.

„Mūsų tikslas, kad kiekvienas kaunietis turėtų galimybes užsiimti aktyvia fizine veikla. Suprantame, kad aplink viskas tik brangsta. Sumokėjus už maistą, komunalines paslaugas, o kur dar išlaidos darželiui ar mokyklai, dažnai pinigų sau nebelieka. Tikimės, kad nuo šiol visi kauniečiai turės lygias galimybes sportuoti nepriklausomai nuo jų piniginės svorio“, – sako S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

Treniruočių grafiką rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA