Iki „Granatų“ lieka vos trys savaitės: skelbia dar dešimtis vardų | Kas vyksta Kaune

Iki „Granatų“ lieka vos trys savaitės: skelbia dar dešimtis vardų

Roko Tenio nuotr.

Iki muzikos festivalio „Granatos Live“, kuris rugpjūčio pirmą savaitgalį vyks Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, likus mažiau nei 3 savaitėms organizatoriai skelbia 3 naujienas, tarp kurių – 26 DJ vardai, „Humoro klubo“ pasirodymas ir galimybė „apšilti kojas“ festivalio išvakarėse.

Įsitaisyti ant žolės ir šeštadienio popietę festivalyje „Granatos Live“ praleisti kartu su „Humoro klubo“ vaikinais jau bemaž tapo taisykle. Arba kaip sako Paulius Ambrazevičius, „Humoro klubas“ ir „Granatos Live“ yra tokie pat neatskiriami kaip ginčai dėl politikos ir Kūčių stalas“. Šiais metais Paulius Ambrazevičius, Mantas Bartuševičius, Dominykas Klajumas ir Vaidotas Šiožinis scenoje pasirodys su programa „Renginių vedėjai, šviesos, aparatūra“ ir festivalio dalyviams žada „nukelti stogus“ atskleisdami visas paslaptis, kodėl vyrai nemėgsta transeksualų, kodėl moterys lėkštėse palieka keistus maisto kiekius, ką gero galima padaryti su laikraščiu ir kitų įdomybių.
Nors oficialiai festivalis „Granatos Live“ prasidės rugpjūčio 3 d., nekantriausieji kviečiami atvykti išvakarėse, t. y. rugpjūčio 2 d. Festivalio vartai jiems atsivers 18 val., o nuo 22 val. karštą įžangą į „Granatos Live 2018“ pradės „Red Bull Music 3Style Showcase“ scenos DJ‘ai.

Vakarėlį pradės „Granatos Live“ dalyviams jau pažįstamas latvis PM2THEAM – judėjimo „Turntablism Latvia“ įkūrėjas, DJ kultūros ir „scratch‘inimo“ populiarintojas, groja jau bene dešimtmetį ir neabejotinai žino, ko reikia festivalio publikai išjudinti. Po jo scenoje pasirodys DJ Daaz. Šis lenkų DJ kvėpuoja „Red Bull 3Style“ entuziazmu ir milžiniškais žingsniais žengia link pasaulinės šokių muzikos scenos užkariavimo – DJ Daaz grojimo technika, muzikos parinkimas ir įvairovė savo originalumu atkreipia ne tik publikos, bet ir jo kolegų dėmesį. Įpusėjus nakčiai DJ scenos vairą perims puikiai žinomi Lietuvos DJ‘ai – DJ MIX ir Kinder Straik. Kadaise Kaune užauginęs visą hiphopo ir R&B muzikos kartą, Lietuvos DJ scenos veteranas DJ MIX festivalyje „Granatos Live“ maišys seną ir naują hiphopo muziką, o nakties pasilinksminus vainikuos muzikos stilių įvairovę mėgstantis naujosios DJ kartos atstovas Kinder Straik.

Penktadienio, rugjūčio 3 d., naktį „Red Bull Music 3Style Showcase“ sceną atidarys Jahstina – viena iš dviejų merginų ilgame festivalio „Granatos Live“ DJ‘ų sąraše. Nustebinusi ne vieną „jungle“ ir „bass“ muzikos gerbėją Lietuvoje, ji jau spėjo žengti rimtą žingsnį ir tarptautinės karjeros link – Jahstina yra olandų „Bass In Ya Face“ DJ komandos narė. Šokių vakarėlį pratęs ESKE183 – DJ konkurso „Red Bull 3Style“ pasaulio čempionas. Sakoma, jog šis vokiečių DJ – unikalus: visame pasaulyje, nuo mažų klubų iki didžiulių arenų ar stadionų, grojantis ESKE183 diktuoja naujas muzikines tendencijas ir įkvepia tūkstančius DJ visoje planetoje. Artėjant aušrai į DJ sceną kils nemažai gerbėjų Lietuvoje jau turintis DJ Aspirins iš Latvijos. Neabejotinai jų kiekis po šių metų festivalio „Granatos Live“ dar padidės! Pasitikti saulę festivalio dalyviai galės kartu su Justicious – naujiems muzikiniams vėjams atviras Lietuvos DJ plokšteles suks iki pat 6 val. ryto.

Paskutinę festivalio „Granatos Live“ naktį „Red Bull Music 3Style Showcase“ scenoje karaliaus dar tarptautiškesnė kompanija. Pirmasis, iškart po vidurnakčio, scenoje pasirodys DJ Swix – vienas geriausių Lietuvos hiphopo DJ, nebijantis keistis ar eksperimentuoti. Po jo atmosferą kaitins Italijos „Red Bull 3Style“ čempionas DJ Delta, ypač techniškas ir kūrybingas DJ‘us, puikiai prisijaukinęs „atviro formato“ grojimo subtilybes. Artėjant rytui šokių aikštelę užlies ne mažiau karšta energija – vietą už DJ pulto perims DJ Flip iš Airijos. Apie jį sakoma, kad jei reiktų išrinkti labiausiai į roko žvaigždę panašų DJ‘ų, tai DJ Flip neabejotinai būtų tarp pretendentų. Šokius, o ir visą muzikinę festivalio „Granatos Live“ programą uždarys DJ Dubra. Nebe pirmą kartą „Granatos Live“ dalyvius šokdinsiantis latvis – vienas tų retų DJ‘ų, kurie didesnę dalį pasirodymo groja būtent savo kūrybos muziką.

Šokių muzika festivalyje „Granatos Live 2018“ skambės ne tik „Red Bull Music 3Style Showcase“ scenoje ir, žinoma, ne vien tik naktį. Gerą atmosferą festivalio dalyviams, besimėgaujantiems vandens pramogomis ar tingiu poilsiu Kauno marių pakrantėje, kurs jaunų DJ sambūris, pasivadinęs „Sarmata“. Padegimas, Vipetas, Rasp Boi Nick ir Gala žada be gėdos ir sarmatos paprastai ir aiškiai džiuginti minią skambesiu, prasidedančiu nuo klasikinio itališko „disco“ ir pasibaigiančiu šiandieniniu „house“.

Dar 10 vardų – „Lizdo“ scenos, skirtos elektroninės muzikos gerbėjams, pasirodymų sąraše. Penktadienį čia gros „Downtown Party Network“, Oyster, Roads, „Less Feeling“ ir „Low Heights“, šeštadienį: Pletnev, „12 inčų po žeme“, „Interiors“, Pakas ir Monika Seta.

Iš viso rugpjūčio 3–5 d. vyksiančiame muzikos festivalyje „Granatos Live 2018“ pasirodys 6 dešimtys atlikėjų ir grupių, tarp kurių britų žvaigždės Rita Ora, George Ezra, Rudimental DJ, Duke Dumont, o taip pat Andrius Mamontovas, Jazzu, Saulius Prūsaitis, Ba., Justinas Jarutis, Lilas ir Innomine, Beatrich, Monique, Gjan ir kiti.

Daugiau informacijos renginio tinklalapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA