Vėluoja iš sostinės į Kauną kursuojantys traukiniai | Kas vyksta Kaune

Vėluoja iš sostinės į Kauną kursuojantys traukiniai

BNS 2018/07/16 17:35
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl vykstančių remonto darbų iš Vilniaus į Kauną ir Klaipėdą važiuojantys traukiniai vėluoja, pirmadienį paskelbė valstybės valdoma įmonė „Lietuvos geležinkeliai“.

Bendrovė teigia šiuo metu vykdanti remonto darbus geležinkelio ruožuose Pušynas-Paneriai ir Telšiai-Lieplaukė.

„Abiejuose ruožuose tiesiami antrieji keliai, tad šie remonto darbai turi įtakos traukinių eismui Vilnius-Kaunas ir Vilnius-Klaipėda kryptimis, o šių maršrutų tvarkaraščiai laikinai pakoreguoti“, – rašoma „Lietuvos geležinkelių“ BNS pateiktame atsakyme.

Įmonės duomenimis, atvykti į galutinę stotį liepą iš viso vėlavo beveik dešimtadalis traukinių. Vykstant remonto darbams skelbiama eismo pertrauka – jos metu traukinių eismas vykti negali.

Nors „Lietuvos geležinkeliai“ sako siekiantys didžiąją dalį remonto darbų vykdanti naktį, dėl to stringa krovininių traukinių eismas, o ruožų užimtumas didėja ir dienos metu. Dėl to tenka atšaukti kai kuriuos keleivinius traukinius.

„Esant labai intensyviam traukinių eismui, koks būna eismo pertraukos metu, numatyti traukinių vėlavimus ir jų trukmę sudėtinga, todėl iš anksto atsiprašome keleivių už galimus nepatogumus“, – pareiškė bendrovė.

„Remonto darbai vykdomi tam, kad eismo organizavimas taptų efektyvesnis, didėtų geležinkelio ruožų pralaidumas ir keleiviams galėtume pasiūlyti greitesnes, patogesnes keliones traukiniais“, – nurodė „Lietuvos geležinkeliai“.

Įmonė žada, kad rugpjūčio mėnesį bus atstatyti 97 proc. traukinių tvarkaraščių.

Ji taip pat pranešė, kad maršrute nuo Vilniaus iki Kauno nuo liepos 27 dienos iš dalies keičiami tvarkaraščiai. Reisai, kuriais keleiviai vyksta į darbą ir iš darbo, išliks.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA