Pakeliui į jachtklubą – „kelių erelių“ ir partrenktų gyvūnų vaizdai: siūlo sprendimą | Kas vyksta Kaune

Pakeliui į jachtklubą – „kelių erelių“ ir partrenktų gyvūnų vaizdai: siūlo sprendimą

Kaunietis Karolis susirūpino kelio atkarpa, vedančia nuo Pažaislio iki Kauno jachtklubo. Minėtoje vietoje jis sako pasigendantis teritorijos apšvietimo ir kalnelių greičiui mažinti, nes vakarais čia esą nemenku greičiu dažnai pralekia automobiliai, keldami grėsmę ir praeiviams, ir laukiniams gyvūnams.

[galerija kiek=”4″]

„Norėčiau, kad miesto valdžia atkreiptų dėmesį ir priimtų sprendimus dėl kelio atkarpos nuo Pažaislio iki Kauno jachtklubo. Dažnai ten nuvažiuojame, tačiau situacija – nedžiuginanti. Teritorija neapšviesta, automobiliai dažnai važiuoja viršydami greitį. Dėl to, minėtoje vietoje neretai partrenkiami laukiniai gyvūnai. Neseniai buvo partrenktas mažytis stirniukas. Nėra kelio ženklų ir „gulinčių policininkų“, kurių reikėtų“, – sako portalo skaitytojas.

Pasak jo, galbūt įvardyti pakeitimai sustabdytų asmenis, kurie savo transporto priemonėmis skrieja kone 80 km./val. greičiu.

Apie kauniečio pastebėjimus ir siūlomus situacijos sprendimus atkarpoje tarp Pažaislio ir Kauno jachtklubo portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai kalbėjosi su Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėju Raimondu Mačikėnu.

„Šįmet neplanuojame vykdyti apšvietimo darbų. Objektas sudėtingas – 3-jų rūšių draustinis. Negalime nei kasti žemės, nei genėti medžių. Kai bus išspręsti šie klausimai, bus aiškiau kokie darbai bus leisti vykdyti“, – paaiškino pašnekovas.

Jo teigimu, kalneliai, skirti greičiui mažinti, esą galimai trukdytų dalyviams, nes šioje vietoje  dažnai vyksta įvairios sporto varžybos. „Vis dėl to, šią idėją tikrai apsvarstysime“, – pažadėjo R. Mačikėnas.

Dėkojame portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams, kad dalijatės naujienomis apie problemas mieste ir jo apskrityje. Jei norite pranešti aktualiją, rašykite mums el. paštu: kaunas@kasvyksta.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA