Festivalis „Akacijų alėja“ Kulautuvą užliejo ramybe dvelkiančiais muzikos garsais | Kas vyksta Kaune

Festivalis „Akacijų alėja“ Kulautuvą užliejo ramybe dvelkiančiais muzikos garsais

D. Čėplos nuotr.

Šeštadienį orų prognozės žadėję griausmingą lietų Kauno rajone įsikūrusiame Kulautuvos miestelyje, susirinkusius nemokamo festivalio „Akacijų alėja 2018“ svečius bei dalyvius maloniai nustebino. Dangus buvo maloningas, lietus trumpalaikis, o šių metų ramybe dvelkianti programa bei susirinkusiųjų atmosfera pakerėjo net ir pirmą kartą festivalyje koncertavusias grupes.

[galerija kiek=”20″]

Festivalio naujokai liko maloniai sužavėti

Tradiciškai festivalio programa prasidėjo nuo Algirdo Svidinsko konkurso laureatų, jaunųjų bardų. Šiais metais scenoje pasirodė Gerda Kalvaitytė ir Domantas Barkauskas. Kol jaunieji atlikėjai kūrė festivalio pradžios atmosferą, pasirodo, kai kurie festivalio dalyviai mėgavosi paprastu buvimu festivalyje.

„Aš pirmą kartą gyvenime sutinku tokius šiltus ir ramius žmones, kurie ateina ir klauso tai, kas jiems patinka, o jei nepatinka, tiesiog sėdi ir leidžia laiką smagiai. Norėčiau čia dar kartą sugrįžti“, – teigė grupės „Kiti kambariai“ būgnininkas Algis Kriščiūnas.

Komplimentų ramybe dvelkiančiai festivalio atmosferai negailėjo ir „Kiti kambariai“ narys Arnoldas Lukošius, kuris pripažino, kad bardų muzika nėra jo mėgstamiausia.

„Mes su grupe specialiai sėdėjome festivalyje tarp žmonių ir klausėmės dalies koncerto. Labai retai festivalyje galima tiesiog sėdėti tarp žmonių, kuomet pats dalyvauji. Šalia sėdėjusi moteris mezgė, šeimos su vaikais susirinkę mėgavosi pačiu buvimu. Tai sukuria labai gerą festivalio nuotaiką. Tikėjausi, kad čia renkasi žmonės, kurie yra linkę klausyti minties, analizuoja muziką ir vertina ją ne todėl, kad ji populiari, o vertina tai, ką jie girdi. Ko tikėjausi, to ir sulaukiau“, – kalbėjo grupės klavišininkas Arnoldas Lukošius.

Ne tik festivalio naujokai „Kiti kambariai“, bet ir duetas „Kamanių šilelis“, kurį sudaro aktoriai Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas fetsivalyje sulaukė jaunųjų festivalio svečių ovacijų, scenoje sukūrę užburiančią indie roko ir folkloro stiliaus metamorfozę.

Lyriškais tekstais klausytojų širdis sužavėjo ir „Akacijų alėjos“ naujokas – gerai žinomas bardas, dainų autorius ir atlikėjas Mindaugas Briedis.

Bardų muzikos gurmanų itin mėgstamas atlikėjas, aktorius Mindaugas Ancevičius su grupė „Apokaliptinis bardakas“ scenoje užkūrė tikrą pirtį ir išjudino ne tik ramiai nusiteikusius svečius, bet ir dangų. Būtent per jų pasirodymą prakiuro dangus.

Garsių bardų pasirodymai ir ilgamečiai festivalio draugai

Po kelių metų pertraukos festivalyje pasirodė ir Raminta Naujanytė-Bjelle, kuri susirinkusiems atliko naują repertuarą ir įnešė romios nostalgijos į „Akacijų alėjos“ sceną.

Festivalio scenoje trečius metus iš eilės savo pasirodymą surengė atlikėjas – grupės „Atika“ įkūrėjas, dainų autorius ir vokalistas Darius Žvirblis. Drąsūs ir gilūs jo tekstai bei bardiška prigimtis stovint šiam atlikėjui scenoje palietė ne vieno susirinkusiojo širdį.

Kulautuvos pušų apsuptyje į sceną žengė ir vieni ryškiausių Lietuvos bardų – Gediminas Storpirštis, Andrius Kaniava ir Giedrius Arbačiauskas, kuris šiais metais stojo už festivalio vedėjo vairo. Giedrius Arbačiauskas drauge su žmona Agne, kuri meistriškai valdo violončelės garsus, scenoje sukūrė tikrą teksto ir muzikos harmoniją.

Gediminas Storpirštis kartu su grupe pristatė savo naują albumą „Metų laikai“. Kaip pats teigė, šis albumas yra sudėtas iš dainų, kurios savo eilės suskambėti scenoje teko palaukti net 30 metų.

Vakarą vainikavo aktorius, bardas – Andrius Kaniava, kuris „Akacijų alėjos“ scenoje su pertraukomis koncertavo jau ketvirtąjį kartą. Gerų emocijų pliūpsnį atnešęs į festivalio pabaigą Andrius Kaniava susirinkusių festivalio svečių nuo scenos buvo paleistas tik po kelių papildomų dainų.

Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais nemokamas bardų festivalis „Akacijų alėja“, kurį taikliausia vadinti septyniomis valandomis ant žolės skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa, dovanojo susirinkusiems ne tik gausų būrį atlikėjų, bet ir nepamirštamas skambesio pripildytas akimirkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA