Kauno technologijų įmonė surengė viduramžių puotą (foto) | Kas vyksta Kaune

Kauno technologijų įmonė surengė viduramžių puotą (foto)

Organizatorių nuotr.

Šarvuoti riteriai, vienuoliai, princesės, ietys ir fakelai kompiuterinių žaidimų sektoriaus įmonei „Helis LT“ puikiai pažįstami monitoriuose. Todėl savo vasaros šventės proga bendrovė visa tai nutarė vieną dieną patirti tikrovėje pakaunėje.

„Helio“ kolektyvui viduramžių festivaliu virtususios kasmetinės įmonės šventės metu teko išbandyti užduotis, gerai pažįstamas iš žaidimų, bet daugeliui neįprastas kasdienybėje: iečių ir kirvių svaidymą, šaudymą arbaletu, kliūčių ruožą su riterių šalmais, ugnies kūrimą ar viduramžiškų apyrankių pynimą.

Po tokių treniruočių laukė ir realios riterių tarpusavio kovos svilinančiame karštyje su kardais, kirviais, skydais ir šarvais. Paradoksalu, bet daugelis kompiuteriniuose žaidimuose vaikinų naudojamų taktikų pasiteisino ir tikrose viduramžių kovose.

„Helio“ darbuotojai viduramžių kostiumais turėjo pasirūpinti patys ir, atrodo, į savo apdarus įdėjo nemažai pastangų: aplink nuolat sukosi lininiais rūbais pasitaisusios vilioklės, rūstūs vienuoliai, narsūs riteriai, žavingos princesės ir abejonių nepaliekantys karaliai.

Sutemus „Helio“ viduramžių tvirtovėje sužibo ugnies fakelų žiburiai, o skambant viduramžių stiliumi perdainuotoms šiuolaikinėms dainoms, sėdinčių liko nedaug – šokti iki paryčių netrukdė net sunkūs šarvai.

„Helis LT“ yra informacinių technologijų įmonė, kurianti programinę įrangą kompiuterinių žaidimų ir elektroninio sporto sektoriams. Kompanijoje dirba daugiau kaip 80 kauniečių. „Helio“ grupei taip pat priklauso ir į viduramžius kartu keliavo skaitmeninės rinkodaros bendrovė „Seo Helis” bei reklamos agentūra „Cocos“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA