Policijos patikrinimai įsibėgėja: kontrabandą kauniečiai slėpė gamykloje | Kas vyksta Kaune

Policijos patikrinimai įsibėgėja: kontrabandą kauniečiai slėpė gamykloje

Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai, siekdami užkardyti teisės pažeidimus, susijusius su nelegalia prekyba alkoholiniais gėrimais, kontrabandinėmis cigaretėmis ir kitomis akcizais apmokestintomis prekėmis, aktyviai vykdo įvairias policines priemones. Kiek mažiau nei per mėnesį rasta virš 1 500 pakelių kontrabandinių cigarečių ir nustatytas ne vienas asmuo, užsiimantis jų prekyba.

Kaip nurodoma policijos pranešime spaudai, Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos pareigūnai liepos 4-10 dienomis atliko 12 patikrinimų, kurių metu Kaune, Siūlų ir Partizanų gatvėse, nustatyti asmenys, besiverčiantys nelegalia alkoholio ir kontrabandinių cigarečių prekyba. Rasta 12 pakelių kontrabandinių cigarečių ir 2 litrai skysčio, turinčio alkoholio kvapą.

Taip pat birželio mėnesį Kauno apskrities VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pareigūnai, atlikę patikrinimą pagal turimą informaciją, gamybinėse patalpose aptiko ir paėmė 1 575 pakelius cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos nustatyta tvarka.

Cigaretės buvo sudėtos į seifą / Kauno apskrities VPK nuotr.

Manoma, kad šios cigaretės būdavo įsigyjamos iš vilkikų vairuotojų, vykdančių krovinių pervežimą į Baltarusiją, Rusiją ar Ukrainą. Dėl įvykio pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso 209 str. Už tai numatoma bauda iki 4000 eurų su paimtų cigarečių konfiskavimu.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galima telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA