Kauniečiai kviečiami į netikėtą pikniką Neries krantinėje | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kviečiami į netikėtą pikniką Neries krantinėje

Kaunas Europos kultūros sostinė 2022 inf. 2018/07/10 09:27
Organizatorių nuotr.

Ką veikti šeštadienio rytą? Galima vedžioti šunį, galima eiti pasivaikščioti ar važiuoti į užmiestį, o galima ir žingsniuoti į pikniką Neries krantinėje. Pirmasis toks bus surengtas liepos 14-ąją, šeštadienį. „Iškylauk“, – į Vilijampolę kviečia „Kaunas 2022“ komanda, rengianti netikėtumų festivalį „100 pirmų kartų“.

Iškyla Neries krantinėje – pirmoji festivalio dalis, prasidėsianti jau 11 val. ryto. Tuo metu pasigirs muzika ir darbą pradės ūkininkų turgelis. Jame lankytojai bus kviečiami įsigyti šviežių vaisių ir daržovių – žinoma, ir čia pat gėrybių paragauti. Norintiems šio to šiltesnio ar sotesnio užkąsti siūlys čia pat išsirikiavę maisto vagonėliai. Sveikatingumo dėsniais besidomintiems patiks ajurvedos paskaitos bei maisto gamybos pamokos, o žolininkė pakvies keliauti „Žolių takais“.

Upės pakrantėje pikniko metu veiks dar trys įvairių veiklų zonos. Aktyviojoje zonoje visi norintys galės prisijungti prie visą dieną vyksiančių „Yoga mode“ treniruočių, karate ir bokso pamokų, „Ieva Gym“ pilateso užsiėmimų, jogos vaikams ir senjorų mankštos. Čia pat vyks linijinių šokių pratybos, o drąsiausieji galės patobulinti savo vaikščiojimo ant ištempto lyno – „slackline“ – įgūdžius. Organizatoriai žada ir vandens mūšį!

Kūrybinėje zonoje galėsite kurti mandalas su „Pūkuoto vėjo“ floristėmis ar atrasti cemento magiją su dailininke Gita. Savo veiklą pristatys daugelyje Europos šalių veikiantis Kauno bienalės inicijuotas projektas „Magic carpets“ („Stebuklingi kilimai“), skirtas skatinti jaunus menininkus. Apie save papasakos ir trečios didžiausios visuomeninės organizacijos pasaulyje „Junior Chamber International“ (JCI) Kauno skyrius.

Pasisėmus įkvėpimo atsipūsti kvies laisvalaikio zona. Pikniko proga ištemptuose hamakuose galėsite skaityti ne tik paprastas, bet ir virtualias knygas, bei susipažinti su virtualios realybės akiniais kartu su Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešąja biblioteka.

Piknikui pasibaigus netikėtumų festivalio „100 pirmų kartų“ veiksmas kelsis į Senamiestį ir Centrą, kur kauniečiai ir miesto svečiai bus kviečiami į gerai pažįstamus objektus pažvelgti ir juos atrasti iš naujo. Atėjus vakarui, festivalininkai kops į Parodos kalną, kur vyks baigiamasis renginio vakarėlis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA