Kėdainiuose vyks agurko metimo čempionatas: dalyvaus ir V. Alekna | Kas vyksta Kaune

Kėdainiuose vyks agurko metimo čempionatas: dalyvaus ir V. Alekna

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Agurkų sostine“ vadinamuose Kėdainiuose šį šeštadienį vyks pirmasis atviras pasaulio agurko metimo į tolį čempionatas. Pasak organizatorių, jame dalyvaus ir disko į tolį metimo meistras Virgilijus Alekna.

Pasak Kėdainių kultūros centro režisierės Daivos Urbonienės, minėtas pirmasis atviras pasaulio agurko metimo į tolį čempionatas yra daugiau kaip dvidešimt metų organizuojamos „Agurkų šventės“ dalis. Jos teigimu kasmet renginį papildo įdomūs akcentai. Pavyzdžiui, seniūnijų kiemeliai, kulinarinio paveldo pristatymai, edukacijų dirbtuvės, įvairūs raugintų agurkų receptai, ir jų degustavimas bei kiti panašūs dalykai.

„Šiemet Kėdainių rajono meras inicijavo idėją surengti pirmąjį atvirą pasaulio agurko metimo į tolį čempionatą. Išbandyti jėgas jame gali visi norintys. Netoli Kėdainių miesto parko estrados telkšo užtvenktas vandens telkinys bei salelė. Būtent nuo salelės pievos agurkai ir skries į vandenį, kuriame bus įrengta trasa su bidonais, plūdurais bei juose pažymėtais nuotoliais. Dalyvių rezultatus stebės ir fiksuos atsakingi teisėjai“, – pasakoja šventės režisierė.

Jos teigimu, kiekvienas dalyvis iš statinės turės išsirinkti po du šviežius agurkus, kuriuos svies į tolį. Daržovė galės „skristi“ nuo 15 iki 85 metrų. Pasirinktas metimo būdas esą nesvarbus – galima sviesti ir stovint vietoje, ir įsibėgėjus. „Tikimės, jog dalyviai į šią rungtį atsineš gerą nuotaiką ir pavyks išvengti nusivylimų, juk tai – atrakcija“, – šypteli D. Urbonienė.

Renginyje žadėjo dalyvauti ir Lietuvos lengvaatletis, disko metimo profesionalas V. Alekna, sako šventės organizatoriai.

Pirmajame atvirame pasaulio agurko metimo į tolį čempionate gali dalyvauti vyrai ir moterys iš įvairių Lietuvos miestų, sulaukę pilnametystės. „Geriausiai moterų grupėje agurką nusviedusi moteris laimės 500 eurų, o toliausiai minėtą daržovę numetęs vyras taip pat papildys piniginę 500 eurų“, – sakė renginio režisierė.

Iš viso rungtyje gali dalyvauti 50 dalyvių. „21-oji Agurkų šventė“ vyks šeštadienį, liepos 14 d., Kėdainių miesto parke.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA