Kauniečiai priblokšti: ar čia tikrai viskas gerai? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai priblokšti: ar čia tikrai viskas gerai?

DELFI nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje dangų margino karšto oro balionų fiesta „Su laisvės vėju“. Minios žmonių plūdo į Nemuno salą ir įvairias kitas atviras miesto erdves tam, kad pamatytų įspūdingą reginį. Tačiau vienas pakilęs balionas paliko klausimą – kaip tai įmanoma?

[galerija kiek=”4″]

Visą savaitgalį portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai fiksavo „apvirtusį“ balioną ir teiravosi, ar viskas gerai. Ne vieną toks reginys išgąsdino, keliems parūpo, ar tokio baliono skrydis nekelia kitiems pavojaus.

Paslapties šydą nuo dėmesį patraukusio oro baliono numetė oreivių klubo „Audenis“ vadovas Žydrūnas Kazlauskas. Jis atkreipė dėmesį, kad viskas priklauso nuo išskirtinės oro baliono konstrukcijos, o bet kokį matomumo trūkumą kompensuoja poroje skrendantis įprastas balionas.

„Krepšys, kuris yra viršuje, yra tik vizuali fikcija – tai tik pripučiama kupolo dalis, kuri panaši į krepšį. Žmonės iš tikrųjų sėdi kupolo viduje esančiame krepšyje. Taigi tai – gana standartinis balionas, kurio kupolo kraštai yra prailginti ir esant reikalui jie pakeliami arba nuleidžiami. Juos nuleidus ir susidaro iliuzija, kad krepšio apačioje nėra“, – pasakoja oreivis.

Pasiteiravus, ar tokiu oro balionu nėra pavojinga skristi, pašnekovas skuba nuraminti.

„Skristi tikrai nepavojinga. Pati baliono konstrukcija pagaminta ilgametes tradicijas turinčio gamintojo, tad viskas apgalvota. Skrydis, žinoma, pilotams yra šiek tiek sudėtingesnis, tačiau šalia įprastu balionu skrendantys oreiviai visuomet racijos pagalba informuoja dėmesį traukiančo baliono pilotus apie tai, kas dedasi aplink, o patys oreiviai mato, kas vyksta apačioje“, – aiškina Ž. Kazlauskas.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog liepos 5-8 dienomis Kaune vyko karšto oro balionų fiesta „Su laisvės vėju“. Jos metu vakarais iš Nemuno salos, o rytais iš įvairių Kauno vietų kilo rekordinis oro balionų skaičius – jau pirmąjį vakarą buvo užfiksuotas Lietuvos rekordas, kai į dangų iš tos pačios vietos pakilo 101 oro balionas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA