Dėl Savanorių prospekto rekonstrukcijos paralyžiuotas eismas vienoje pagrindinių Kauno sankryžų | Kas vyksta Kaune

Dėl Savanorių prospekto rekonstrukcijos paralyžiuotas eismas vienoje pagrindinių Kauno sankryžų

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Savanorių prospekto atkarpa tarp Utenos gatvės ir Taikos prospekto planavusiems važiuoti kauniečiams teko dažniau spausti stabdžio pedalą nei akceleratorių. Pradėjus kloti naują asfalto dangą, eismo sąlygos čia itin sudėtingos.

Nors darbai važiuojamojoje dalyje tarp dviejų didelių sankryžų prasidėjo jau praėjusią savaitę, šiandien tarp kelininkų technikos laviruoti turintis srautas judėjo itin lėtai.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai teigė, kad spūstyje įstrigę viešojo transporto vairuotojai neįspėti apie darbus – neva susidūrę su kliūtimis, už kelionę sumokėjusių žmonių prašo išlipti ir nenuveža į reikiamą stotelę.

Portalo žiniomis, masiškai rekonstrukcijos epicentre keleiviai nėra išlaipinami, bet papildomas kliūtis apvažiuojantys automobiliai, o taip pat ir keleivinės transporto priemonės juda sunkiai, ypač – miesto centro kryptimi.

Dėl Savanorių prospekto ir Utenos gatvės sankryžą palietusių asfalto klojimo darbų spūstys formuojasi ir K. Petrausko gatvėje, Radvilėnų plente, Sukilėlių prospekte.

Kas vyksta Kaune“ praėjusią savaitę pranešė, kad remontuojamos prospekto atkarpos verčiau vengti. Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis įspėjo, jeigu įmanoma, apskritai nevažiuoti Savanoriais nuo pat įkalnės iki Taikos prospekto.

Taip pat kuriam laikui keičiasi ir kairiųjų posūkių tvarka bei viešojo transporto maršrutai: liepos 9-19 dienomis 1, 2 maršruto troleibusai bei 6, 6 G, 35 maršruto autobusai važiuos kitomis trasomis, troleibusai bus keičiami autobusais. Daugiau apie šiuos pakeitimus skaitykite čia.

Šįmet, pirmuoju rekonstrukcijos etapu, bus atnaujinta asfalto danga prasčiausios būklės Savanorių prospekto atkarpoje tarp miesto centro ir Taikos prospekto. 2019 metais ketinama atnaujinti likusią ilgiausios gatvės dalį iki vadinamosios Muravos sankryžos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA