Kviečia apžiūrėti išskirtinius meno kūrinius: porcelianą sujungė su naujausiomis technologijomis | Kas vyksta Kaune

Kviečia apžiūrėti išskirtinius meno kūrinius: porcelianą sujungė su naujausiomis technologijomis

Organizatorių nuotr.

Jau nuo praėjusio mėnesio pabaigos pluša porceliano kūrėjai, dalyvaujantys Tarptautiniame Kauno kaulinio porceliano simpoziume.

Šiemetinio simpoziumo siekis yra skatinti porceliano naudojimą kuriant šiuolaikinio meno objektus. Simpoziumas skatina naudoti intelektines ir technologines naujoves, nepamirštant porceliano tradicijų. Projekte naudojami net trys 3D keramikos spausdintuvai, suteikiantys naujų galimybių meno projektų įgyvendinimui.

Projekte dalyvaujantys užsienio ir Lietuvos menininkai atstovauja šiuolaikinį keramikos meną pasaulyje, dirba tarpdisciplininiame meno lauke. Simpoziumo metu dalyviai susipažįsta su vietine aplinka, kultūriniu kontekstu ir kuria kaulinio porceliano meno kūrinius, specialiai pritaikytus ir skirtus numatytoms parodinėms erdvėms.

Simpoziume dalyvauja svečiai iš JAV, Estijos, Latvijos, Suomijos.

Šis projekto etapas yra pagrįstas moksliniais tyrimais, proceso supratimu ir diskusija, siekiant atskleisti naujas idėjas ir atrasti naują porceliano tapatybę. Sukurti porceliano meno darbai bus pristatyti projekto parodoje „Porceliano tapatybė“ Kaune, Vilniuje ir Panevėžyje, ir papildys Nacionalinio M.K. Čiurlionio muziejaus kolekciją.

Parodos „Porceliano tapatybė“ atidarymas Liepos 13 d. 17 val. M. Žilinsko dailės galerija, Nepriklausomybės a. 12, Kaunas.

Projektą organizuoja: VDA Kauno fakultetas, Keramikos ir porceliano katedra, vadovas VDA Kf Keramikos ir porceliano katedros vedėjas doc. Remigijus Sederevičius. Projektą iš dalies finansuoja: Lietuvos Kultūros taryba, Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA