Eksperimentas: ar lengva apkūniai moteriai rasti stilingų drabužių Kaune? | Kas vyksta Kaune

Eksperimentas: ar lengva apkūniai moteriai rasti stilingų drabužių Kaune?

Dovilė Bužauskaitė 2018/07/07 17:00
Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Kaip nestandartinė mergina dažnai susiduriu su sunkumais, susijusiais su apranga. Man tik 24 ir tikrai nesinori atrodyti dvigubai vyresnei, o tai labai lengvai nutinka netyčia, nes didesnių dydžių stilingos aprangos Lietuvos rinkoje pasirinkimas tikrai nedidelis.

Apsipirkinėti ten pat, kur mama ir močiutė, ir rengtis vienodai tikrai nesinori jokiai jaunai merginai. Tad šį kartą esu pasiruošusi rasti ką nors jaunatviško, stilingo ir neplėšančio kišenės, bet 48 dydžio. Bent pabandysiu rasti, nes labai greit išteka mano artima bičiulė ir žadu būti stilinga viešnia.

Pirmasis bandymas – „Lindex“

Tai parduotuvė, turinti atskirą liniją, kurioje vyrauja dydžiai nuo 44 iki 54. Čia tikėjausi kažko „wow“, nes visgi linija turėtų pasiūlyti įvairių apdarų. Deja. Tai, kas skirta pilnesnėms merginoms, yra arba labai kasdieniška, arba visiškai be jokios formos. Dar viena dažna bėda yra drabužių ilgis. Jei kas ir patiko, buvo labai trumpa, taigi „no go“. Visgi jei esate žemesnė (mano ūgis 178 cm) ir vestuvės, kuriose dalyvausite, nėra labai prabangios arba vestuvių vakarėlyje nedalyvausite, galite lengviau rasti ką nors klasikinio arba vasariško, lengvo, kasdieniško ir tikrai iki 100 eurų.

Merginos nori puoštis

Dar viena parduotuvė, kuri turi atskirą putlutėms skirtą liniją, yra „ Takko“. Čia vėl teko smarkiai nusivilti. Anksčiau dar rasdavau tinkamų drabužių, tačiau dabar viskas, kas man tiko, – kasdieniai drabužiai, netinkantys mano figūrai ir ūgiui. Drabužiai arba beformiai, arba trumpi, arba ilgis toks, kad figūrą tik gadina, arba parodo tikrai per daug.

Jei žinote tikslius savo išmatavimus arba viršutinės ir apatinės kūno dalių dydžiai nesiskiria, galite lengviau rasti ką nors internete. „Asos.com“ suteikia galimybę rinktis iš įvairaus stiliaus apdarų skirtingoms šventėms. Galite rasti ką nors labai puošnaus arba visai paprastą derinį.

Lietuviai vejasi madas

Populiarėjant putliems modeliams ir nustojus agituoti stambesnes merginas slėptis, atsiranda ir stilingų pasirinkimų mūsų šalies parduotuvėse, drabužių nuomos salonuose. „Rent Boutique“ – dizainerių drabužių bei aksesuarų nuoma internetu Lietuvoje. Dabar ir jie siūlo didesnių dydžių drabužių nuomą. Tad rinktis yra iš ko.

Galutiniai nusivylimai

Parduotuvėse neradusi, ko norėjau ir kas tikrai tiktų, rinkausi prekybos miestelio „Urmas“ skyrius. Ten buvo lengviau ir pavyko rasti tinkamo dydžio, ilgio ir kainos variantą. Žinoma, apsipirkus čia sutikti ką nors, apsirengusį taip pat, nėra retas reiškinys. Drabužis tarnaus ilgai ir esu tuo patenkinta, kad nereikėjo nieko taisyti ar keisti, idant suknelė tiktų.

Merginos, moterys, negalvokite apie tai, kaip atrodo už jus smulkesnės ar stambesnės, ir nelyginkite savęs su jomis. Išsaugokite savo unikalumą. Tai galime visos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA