Šventinė naktis Kaune: taksi vairuotoja patrulių pagalbos šaukėsi mirksėdama šviesomis | Kas vyksta Kaune

Šventinė naktis Kaune: taksi vairuotoja patrulių pagalbos šaukėsi mirksėdama šviesomis

delfi.lt 2018/07/07 15:21
DELFI nuotr.

Karaliaus Mindaugo karūnavimo šventės naktis Kauno patruliams nebuvo rami. Pareigūnams teko raminti triukšmus, konfliktus, smurtus ir netikėtai ištiesti pagalbos ranką kliento mušamai taksi vairuotojai.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Kauno policijos pareigūnai patruliavo šventiškai nusiteikusiame mieste. Visgi jiems pasitaikė nemažai darbo.

Vogė, nes „šachta“ degė

Apie 20 val. pareigūnai vyko į T. Kosčiuškos g. esančią parduotuvę, buvo informuota, kad yra sulaikytas vagis. Įvykio vietoje pareigūnai išsiaiškino, kad vyriškis parduotuvę apvogė jau anksčiau – birželio mėnesio pabaigoje. Tą kartą jis pavogė stipraus alkoholinio gėrimo butelį.

Vyras nesitikėjo, kad bus atpažintas pardavėjų, visgi likimui jis nesipriešino. Pareigūnams išrašinėjant baudą pilietis aiškino, kad savo veiksmo nepavadintų vagyste, nes tai yra pasisavinimas, pasak jo, vagia tai politikai seime.

Pilietis taip pat vaizdžiai apibūdino ir nusikaltimo priežastį: „Šachta degė, o ją reikėjo užgesinti“. Jam už šį poelgį reikės susimokėti 45 eurus. Vyriškis pagalvojęs, kad DELFI žurnalistė sulaikyta, pareigūnų prašė ją paleisti, sakė, kad sumokės kiek reikės, net pasą atiduos. Visgi jo pagalbos neprireikė.

Po futbolo varžybų ėmėsi smurto

Skubios policijos pareigūnų pagalbos prireikė vienai Kauno gyventojai. Moteris teigė, kad buvo sumušta. Vienožinskio g., daugiabutyje, gyvenanti nukentėjusioji nurodė, kur galimai yra smurtautojas. Visgi vyro pareigūnai nerado, jis pabėgo moteriai net nepastebėjus.

Nelaimėlė pareigūnams pasakojo, kad po futbolo varžybų jos mylimasis tapo agresyvus, čiupo ją už plaukų, o vėliau ėmė smaugti. Tokiais savo veiksmais vyras savo mylimajai sukėlė fizinį skausmą.

Pareigūnai užfiksavo moters parodymus telefonu. Įvykį aiškinsis policijos tyrėjai.

Be įvairių pranešimų apie triukšmą buvo nemažai ir buitinių konfliktų. Pareigūnai vyko raminti nesantaikos šventinę naktį, jiems prireikė nemažai kantrybės susikalbėti su neblaiviais žmonėmis. Laimė, kad į sveiką protą sugrįžę piliečiai ramiai sau ėjo miegoti.

Taksistės pagalbos šauksmas

Apie 2 val. pareigūnai patruliuodami Raudondvario plente pastebėjo taksi automobilio vairuotojos pagalbos šauksmą – junginėjo tolimąsias šviesas dėmesiui atkreipti. Iš karto prisistatę pareigūnai pamatė, kad automobilyje sėdi neblaivus vyras, moteris ir dvi mažametės mergaitės, kurios verkė.

Transporto priemonės vairuotoja pasakojo, kad vyriškis nuo pat kelionės pradžios elgėsi neadekvačiai, bet jau visai netoli kelionės tikslo vyriškis dar labiau pasiuto. Jis moterį vadino baisiais žodžiais, linkėjo dar baisesnių dalykų, o galiausiai smogė jai į veidą.

Neblaivus vyriškis, nesuvokdamas kas vyksta ir kur jis yra, pradėjo priešintis pareigūnams ir dar labiau gąsdinti vaikus. Dėl šių veiksmų jis buvo surakintas antrankiais ir įsodintas į tarnybinį policijos automobilį. Agresyvaus vyro sutuoktinė dar bandė ginčytis su pareigūnais, bet supratus, kad bus tik dar daugiau bėdų, įsėdo į policijos iškviestą taksi automobilį ir išvažiavo.

Visgi piliečio agresija tuo nesibaigė, jis galva daužė automobilio langą, rėkė, kad jį bereikalingai sulaikė.

Važiuojant į policijos komisariatą vyras skundėsi, kad jį pareigūnai vežioja po Kauną porą valandų, nors buvo praėjusios vos kelios minutės. Nesuvokdamas, kas įvyko, sulaikytasis net pamiršo, kad su šeima važiavo, vėliau protas jo vėl pašviesėjo.

Komisariate į alkoholio matuoklį agresyvus vyriškis pripūtė 2,04 promilės. Pasirodo, kad jis jau yra žinomas policijai, yra 3 kartus teistas, 2 iš jų už pasipriešinimą policijos pareigūnui.

Suaugusios moters ašaros

Kiek po 3 val. pareigūnams teko vykti į Raudondvario kaimą, Mažąją g. Ten žmonės skundėsi dideliu kaimynų keliamu triukšmu.

Policijos vizito nesitikėjusi buto nuomininkė visus nustebino savo elgesiu. Suaugusi moteris pradėjo raudoti supratusi, kad kažką negerai padarė (iš pradžių nesuprato ką), sakė, jog tai pirmas kartas, kai susiduria su pareigūnais. Dar keisčiau pasidarė, kad paprašyta asmens tapatybę įrodančio dokumento, ji pradėjo prašyti leisti jai užsirakinti duris tol, kol susiras vairuotojo pažymėjimą. Pareigūnams paprieštaravus moteris vėl pradėjo graudžiai verkti, ji teigė, kad bijo svetimų žmonių – pareigūnų.

Absurdišką moters elgesį stebėję pareigūnai galiausiai buvo įleisti į vidų. Pažiūrėti, kas vyksta, susirinko ir daugiau neblaivių kompanijos dalyvių. Apsvaigę asmenys nesuvokė, kas nutiko, pradėjo reikalauti nesuprantamų dalykų, o galiausiai pasižadėjo eiti miegot ir nebetrukdyti kitiems ilsėtis.

Tai tik dalis naktį Kaune įvykusių įvykių.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA